Prodej nemovitosti

Archiv

MM F-M

26. 5. 2016

Prodej se uskuteční formou nabídkového licitačního řízení,
 které proběhne dne 22.06.2016 v 15.00 hod.

v zasedací místnosti odboru správy obecního majetku Magistrátu města Frýdek-Místek,
ul. Radniční 10, dv. č. 323.
Zápis k účasti v nabídkovém licitačním řízení (dále jen „NLŘ“) je ve 14.45 hod.
Výše jistoty je stanovena na 10% z nejnižší nabídkové ceny a je splatná nejpozději dne 21.06.2016 na účet statutárního města Frýdek-Místek, č.ú. 6015-928781/0100, variabilní symbol 324 0081 034.

Účastníkem NLŘ může být osoba starší 18 let.  Účastník nabídkového licitačního řízení se před jeho konáním prokáže platným občanským průkazem a dokladem o zaplacení jistoty. Jde-li o právnickou osobu, je účastník povinen předložit výpis z obchodního rejstříku, příp. z jiného veřejného rejstříku a písemné zmocnění opatřené úředně ověřeným podpisem zmocnitele, k tomu, že je oprávněn jednat jménem právnické osoby, nejde-li o statutární orgán. Písemné zmocnění opatřené úředně ověřeným podpisem zmocnitele musí být doloženo též v případě zastoupení fyzické osoby zmocněncem. Zmocnění musí zahrnovat oprávnění zmocněnce k právnímu jednání jménem zmocnitele zejména k účasti na nabídkovém licitačním řízení, činění nabídek kupní ceny, uzavření smlouvy o budoucí kupní smlouvě, podpisu protokolu o nabídkovém licitačním řízení a sdělení čísla účtu pro vrácení složené jistoty.
Účastníkem NLŘ může být osoba, která není dlužníkem vůči statutárnímu městu Frýdek-Místek. Splnění této podmínky potvrdí účastník podpisem čestného prohlášení při zápisu k NLŘ.

Příklepem licitátora vzniká zájemci s nejvyšší nabídkou právo na uzavření kupní smlouvy k prodávané nemovitosti za nejvyšší nabídnutou kupní cenu. Pokud tento převod bude ke dni uskutečnění plnění zdanitelným plněním, pak bude cena zvýšena o příslušnou sazbu daně. Bezprostředně po ukončení nabídkového licitačního řízení bude se zájemcem s nejvyšší nabídkou sepsán protokol o nabídkovém licitačním řízení a bude mu předložena k podpisu smlouva o budoucí kupní smlouvě s tím, že kupní smlouva bude s účastníkem uzavřena po zaplacení 100% zálohy na kupní cenu. V případě, že zájemce s nejvyšší nabídkou nezaplatí nejvyšší nabídnutou kupní cenu ve lhůtě 60-ti dnů ode dne konání nabídkového licitačního řízení, právo na uzavření smlouvy zaniká a statutárnímu městu Frýdek-Místek vzniká nárok na smluvní pokutu ve výši složené jistoty. Ostatním účastníkům bude jimi složená jistota vrácena do 10-ti pracovních dnů ode dne konání nabídkového licitačního řízení na číslo účtu písemně sdělené účastníkem bez zbytečného odkladu po konání licitačního řízení.

Bližší informace můžete získat u Bc. Kateřiny Kozelské na tel. č. 558 609 175, e-mailem kozelska.katerina@frydekmistek.cz nebo osobně na Magistrátu města Frýdku-Místku, odboru správy obecního majetku, ul. Radniční 10, III.NP, č. dv. 324.
Prohlídka nemovitosti je možná po telefonické dohodě s Mgr. Ludmilou Potášovou, tel. 558 609 362.

Ing. Bc. Hana Kalužová
vedoucí odboru SOM