Skalice bude mít prodejnu smíšeného zboží a opravenou silnici

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

22. 6. 2016

Rekonstrukce nebytových prostor, ve kterých vznikne prodejna smíšeného zboží, po které volali samotní skaličtí občané, budou zahájeny v červenci. Na přelomu srpna a září by již mohla být prodejna v provozu,“ řekl náměstek primátora Jiří Kajzar s tím, že náklady na rekonstrukci jsou vyčísleny na 307 tisíc korun.

O možnostech využití prostoru po bývalé restauraci hlasovali skaličtí v anketě osadního výboru. Nejvíce hlasů obdržely návrhy na provozování mini hudební kavárny a prodejny smíšeného zboží. „I když bylo více příznivců pro hudební kavárnu než pro obchod, rada města se nakonec rozhodla pro obchod, a to zejména proto, že zde podobná restaurační zařízení v minulosti zkrachovala a nájemce obchodu nabídnul podstatně vyšší nájem. O tom, zda se právě obchod osvědčí a bude prosperovat, o tom rozhodnou sami občané Skalice svou návštěvností,“ vysvětlil náměstek primátora Jiří Kajzar.

Na základě požadavku Osadního výboru ve Skalici bude opravena také komunikace kolem bývalé pošty ve Skalici. „Práce budou zahrnovat opravu přístupové cesty a její rozšíření. Současný poškozený povrch silnice bude odfrézován a nahrazen novým asfaltovým kobercem. Náklady jsou vyčísleny na 834 tisíc korun,“ uvedl náměstek primátora Karel Deutscher s tím, že práce by měly být hotovy do konce prázdnin.

Obě akce se hradí z finanční rezervy na požadavky osadních výborů, která činí v případě Skalice 5,8 milionu korun. To je částka, kterou má tamní osadní výbor přislíbenou pro investiční akce v daném území Skalice.