Letní ošetření stromů začíná

Archiv

MM F-M

24. 6. 2016

S nadcházejícím létem také nastává každoroční období letních ořezů stromů na plochách veřejné zeleně, které jsou ve vlastnictví statutárního města Frýdek-Místek, a to nejen pro zvýšení provozní bezpečnosti, ale také ze zdravotních, pěstebních důvodů a úprav průchozích či průjezdních profilů. Dochází také ke kácení suchých i výrazně poškozených stromů ohrožujících provozní bezpečnost.

V průběhu letních měsíců zajistí zaměstnanci technických služeb odborná ošetření desítek stromů, která vycházejí nejen z pokynů pracovníků oddělení zeleně odboru životního prostředí a zemědělství, jejichž úkolem je pravidelně kontrolovat a hodnotit stromy v našem městě, ale také z požadavků občanů, kteří sami aktivně podávají návrhy na ořezy dřevin, jejichž větve brání průchodnosti, zastiňují dopravní značení, zhoršují rozhledové poměry nebo zasahují do fasád domů.

Ošetření budou prováděna po celém městě, v parcích i na sídlištích. Větve po řezech budou poštěpkovány a využity jako mulč pod nové i zmlazené keřové skupiny, což omezí růst plevelů, zvýší estetickou stránku výsadby a především zabrání nadměrnému vysychání půdy v okolí dřevin.