Veseléto vyvrcholí Frýdeckými historickými slavnostmi

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

22. 8. 2016

Letos bude program ve znamení mezinárodních oslav sedmistého výročí od narození Karla IV – Otce vlasti, krále českého a císaře římského. Už v sobotu večer se za světel loučí uskuteční ceremonie na jeho počest. V neděli od 10 do 18 hodin bude program pokračovat. Vstup je ZDARMA.

V sobotu se rytíři, šermíři, ale i kejklíři a tanečníci usadí v Parku Pod zámkem, kde budou od 20 hodin předvádět své kousky. Okolo 20:30 hodin se začnou šikovat do slavnostního průvodu, aby se krátce na to s hořícími loučemi a za hřmotu bubnů vydali na frýdecké Zámecké náměstí, kde výstřely z hákovnic a píšťal slavnostně zahájí Frýdecké historické slavnosti. Následně se přesunou zpět do parku, kde návštěvníkům předvedou rytířský turnaj a ohňovou show.

Neděle bude patřit historickému jarmarku se spoustou dobrot a zajímavých věciček. Připraveny budou také rytířské souboje, středověké tance, divadlo a kejklování. Bohatý program s historií a romantikou se odehraje na pěti scénách. Své umění předvedou i královi sokolníci a jezdci na koních. Na děti bude čekat i středověký kolotoč a připraveny budou také rytířské hry a soutěže pro dospělé.

Po oba dva dny (v sobotu od cca 19 hodin) bude zajištěno bohaté občerstvení a k dispozici budou také stylové velkoplošné stany.

Frýdecké slavnosti pořádá Statutární město Frýdek-Místek ve spolupráci se Společností pro zachování kulturního dědictví historie a romantiky a agenturou Gryff.