Město zvýšilo bezpečnost obyvatel kombinovaného domu v ulici Malý Koloredov

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

29. 8. 2016

Dům má dvě části a měl jeden společný vchod. Nachází se v něm 130 bytových jednotek a také několik nebytových prostor. „V jedné ze dvou částí je provozován billiard bar, do kterého byl přístup přes hlavní vchod, což se místním nájemníkům přestalo zamlouvat zejména poté, kdy byla zrušena vrátnice uvnitř vchodu, který nebyl uzamykatelný. Stěžovali si zejména na nekontrolovatelný pohyb nezvaných hostů z ulice, kteří přespávali v zákoutích domu a dělali v něm nepořádek,“ zmínil důvody úprav primátor Michal Pobucký.

„Situace v domě začala být neúnosná. Bylo nutné ochránit nejen nájemníky, ale také městský majetek před znehodnocením a ničením. Proto jsme do části s barem nechali vybudovat samostatný vchod a na venkovní stěnu hlavního vchodu do objektu instalovat zvonkové tablo. Každý nájemce tak může komunikovat a otevírat vstupní dveře hlavního vchodu prostřednictvím domácího telefonu, jako je to běžné v jiných obytných domech. Pohyb osob v domě tak budou mít nájemníci pod svou kontrolou,“ přiblížil úpravy Jiří Kajzar s tím, že v souvislosti s ochranou spořádaných nájemníků bude město razantněji přistupovat k nájemníkům problémovým, kteří nerespektují pravidla soužití, a bude jim vypovídat nájemní smlouvy.  

Ve třetím patře kombinovaného domu v ulici Malý Koloredov byly realizovány také dispoziční úpravy nebytových prostor. Vznikly tam společenské prostory s kuchyňkou pro Klub důchodců.