Svoz bioodpadů v roce 2016 a jeho přerušení

Archiv

MM F-M

26. 9. 2016

Statutární město Frýdek-Místek ve spolupráci se společností Frýdecká skládka, a.s., zahájila od 4. 4. 2016 ve Frýdku-Místku a v jeho místních částech svoz biologicky rozložitelných odpadů. Občané mohou do hnědých nádob o objemu 240 litrů odkládat zbytky bioodpadů jako jsou odpady ze zahrad (např. trávu, listí, seno, zbytky rostlin, kořeny, listy zeleniny, květiny, tenké ořezy z keřů a stromů, případně štěpky dřevin, drny a spadané ovoce) a bioodpad z domácností (např. zbytky zeleniny a ovoce, papírové čajové sáčky, kávovou sedlinu a zeminu z květináčů).

Svoz nádob je prováděn ve čtrnáctidenních intervalech. V měsíci dubnu bylo z těchto hnědých nádob svezeno 130 tun bioodpadů, v květnu 202,5 tun, v červnu 203 tun, v červenci 198 tun a v srpnu zatím rekordních 306 tun bioodpadů k dalšímu využití.

Děkujeme občanům, že dodržují pravidla a do nádob vhazují pouze odpady, které do nádob patří. V případě, že do nádoby na bioodpad občané vhodí například komunální, stavební nebo jiný nevhodný odpad, nebude bohužel nádoba vyprázdněna a na víko nádoby bude osádkou svozového vozidla nalepena nálepka (viz obrázek v příloze), která občana na tento nedostatek upozorní.

Svoz nádob na bioodpad bude probíhat až do pátku 28. 10. 2016, kdy proběhne poslední letošní svoz. Svoz bioodpadů bude poté pokračovat opět od 3. 4. 2017. Z toho důvodu žádáme občany, aby si přidělené nádoby přes zimu uschovali.

I přes přerušení svozu bioodpadů z hnědých popelnic mohou občané Frýdku-Místku zdarma a celoročně využít k odložení svých bioodpadů sběrné dvory na ul. Jana Čapka, Na Příkopě, Collo-louky nebo Panské Nové Dvory, případně kompostárnu v Bruzovicích.

Harmonogram svozu bioodpadů (dle ulic a svozových dnů) a provozní doba sběrných dvorů a kompostárny je uvedena na webových stránkách společnosti Frýdecká skládka, a.s., (www.frydeckaskladka.cz) a na webových stránkách statutárního města Frýdek-Místek (www.frydekmistek.cz).