Nabídka pozemků k prodeji – p.č. 499 a části p.č. 1631 a p.č. 1632, k.ú. Chlebovice

Archiv

MM F-M

30. 9. 2016

Dle platného Územního plánu města Frýdku-Místku jsou tyto pozemky zařazeny v ploše bydlení v rodinných domech venkovské BV, která umožňuje mimo jiné stavby rodinných domů.

Prodej se uskuteční formou

nabídkového licitačního řízení, které proběhne

dne 19.10.2016 v 15.00 hod.

v zasedací místnosti odboru správy obecního majetku Magistrátu města Frýdek-Místek,
ul. Radniční 10, dv. č. 323.

Zápis k účasti v nabídkovém licitačním řízení (dále jen „NLŘ“) je ve 14.45 hod.

Předmětem NLŘ bude výše kupní ceny za prodej 1 m2 pozemku. Nejnižší nabídková cena je stanovena na 725 Kč/m2. Pokud tento převod bude ke dni uskutečnění plnění zdanitelným plněním, pak bude cena zvýšena o příslušnou sazbu daně.

Účastník je povinen uhradit zálohu na úhradu nákladů NLŘ ve výši 5.000 Kč na účet statutárního města Frýdek-Místek, č.ú. 6015-928781/0100, VS 3240081499 nejpozději dne 18.10.2016. Úhradou zálohy na náklady NLŘ se rozumí její připsání na uvedený účet nejpozději poslední den v daném termínu. Při zápisu k NLŘ doloží doklad o úhradě zálohy a podepíše Dohodu o úhradě nákladů NLŘ.

Odbor správy obecního majetku MMFM zajistí vrácení zálohy na úhradu nákladů NLŘ všem účastníkům licitace, kteří tuto zálohu složili a podepsali Dohodu o úhradě nákladů NLŘ, vyjma vítěze licitace, po ukončení NLŘ. Vítězi NLŘ bude záloha na úhradu nákladů NLŘ vrácena až po podpisu kupní smlouvy a úhradě kupní ceny.

Účastníkem NLŘ může být osoba starší 18 let.  Účastník NLŘ se před jeho začátkem prokáže platným občanským průkazem. Jde-li o právnickou osobu, je účastník povinen předložit písemné zmocnění opatřené úředně ověřeným podpisem zmocnitele k tomu, že je oprávněn jednat jménem právnické osoby, nejde-li o statutární orgán. Písemné zmocnění opatřené úředně ověřeným podpisem zmocnitele musí být doloženo též v případě zastoupení fyzické osoby zmocněncem.

Účastníkem NLŘ může být osoba, která není dlužníkem vůči statutárnímu městu Frýdek-Místek. Splnění této podmínky potvrdí účastník podpisem čestného prohlášení při zápisu k NLŘ.

O prodeji pozemků vítězi NLŘ rozhodne Zastupitelstvo města Frýdku-Místku na svém nejbližším zasedání. Následně bude s vítězem NLŘ sepsána smlouva kupní, popř. smlouva o smlouvě budoucí kupní. Závazek uzavřít kupní smlouvu bude stanoven na 6 měsíců od rozhodnutí zastupitelstva města.

Část pozemku p. č. 499 zahrada o výměře 840 m2 je zatížena nájemním vztahem, kdy pozemek je užíván za účelem zahrádkářského využití a umístění a užívání zahradní chatky. Okamžikem nabytí vlastnického práva k pozemku vstoupí vítěz NLŘ jako nový vlastník nemovitých věcí do práv a povinností pronajímatele z nájemní smlouvy.

Bližší informace je možno získat u Bc. Kateřiny Kozelské na tel. č. 558 609 175, e-mailem kozelska.katerina@frydekmistek.cz nebo osobně na Magistrátu města Frýdku-Místku, odboru správy obecního majetku, ul. Radniční 10, III.NP, č. dv. 324.

 

Ing. Bc. Hana Kalužová

vedoucí odboru správy obecního majetku