Strážníci opět dohlídnou na hřbitovy

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

25. 10. 2016

Provozní doba hřbitovů bude prodloužena od 27. října do 6. listopadu.

• bez omezení – hřbitov v Chlebovicích, ve Skalici, v Lysůvkách a evangelický hřbitov v Lískovci
• do 20 hodin – hřbitov ve Frýdku a katolický hřbitov v Lískovci

Od 7. listopadu budou hřbitovy ve Frýdku a katolický hřbitov v Lískovci otevřeny do 18 hodin, ostatní zůstanou otevřeny bez omezení.

Dušičkový čas doprovázen vyšší návštěvností hřbitovů souvisí se zvýšenou frekvencí dopravy v okolí pohřebišť a spojován bývá také s krádežemi. V okolí hřbitovů proto budou od tohoto čtvrtku 27. října až do neděle 6. listopadu hlídkovat strážníci městské policie.

„Zaměříme se na dodržování veřejného pořádku, na hřbitovní zloděje, ale také na vykradače aut. Zvýšenou pozornost budeme věnovat lokalitě centrálního hřbitova na Panských Nových Dvorech, ale také okolí hřbitovů ve Skalici, Chlebovicích, Lysůvkách a Lískovci,“ řekl ředitel městské policie Milan Sněhota s tím, že usměrňování provozu u příjezdu a výjezdu ze hřbitovů bude stejně jako v loňském roce v kompetenci republikových policistů.

V souvislosti se zvýšeným pohybem na veřejných pohřebištích žádáme občany o dodržování bezpečnosti a zároveň je žádáme, aby v případě zahlédnutí podezřelých osob kontaktovali městskou policii na lince 156 nebo Policii České republiky na lince 158.

Návštěvníci městského centrálního hřbitova ve frýdeckých Panských Nových Dvorech, kteří přijdou v době Dušiček vzpomenout na své blízké, snad ocení další zrekonstruované chodníky. V rámci již třetí etapy bylo 744 metrů čtverečních staré a popraskané asfaltové vrstvy nahrazeno zámkovou dlažbou. V plánu je také čtvrtá etapa rekonstrukce chodníků, kterou by měla být ukončena obnova chodníků ve staré části hřbitova.