Simulovaná havárie v hale Polárka prověří připravenost složek IZS

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

16. 1. 2017

Cílem simulovaného úniku nebezpečného toxického plynu z haly Polárka je prověřit připravenost a schopnost provozovatele haly, hasičů, policistů, strážníků, záchranářů i krizového štábu města co nejrychleji zlikvidovat případnou chemickou havárii a minimalizovat její následky. Úspěšnost akce se z velké míry odvíjí od vzájemné spolupráce a komunikace všech zúčastněných.

V okolí haly Polárka bude v inkriminovanou dobu větší pohyb záchranářských vozidel, ale také policistů a strážníků. Zásadní omezení dopravy se nechystá a nemělo by dojít ani k zásadnímu omezení provozu haly. Nicméně je nutné, aby řidiči, chodci i návštěvníci haly dbali pokynů zasahujících složek,“ vyzval primátor Michal Pobucký.

Pozn.:

Krizový štáb města – jeho úkolem je mimo jiné spolupracovat s hasiči, policisty a záchranáři při řešení krizových situací, projednávat možnosti řešení a navrhovat opatření primátorovi (předsedovi krizového štábu), organizovat ochranu obyvatelstva postiženého území, ale také zpracovávat a předávat aktuální informace sdělovacím prostředkům a široké veřejnosti. Cvičení tedy prověří i schopnost krizového štábu.