Změny ve vedení radnice

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

19. 1. 2017

Zastupitelé do konce volebního období 2014-2018 zvolili náměstkem primátora Libora Kovala (KDU-ČSL), který z důvodu neslučitelnosti funkcí musel odstoupit z funkce předsedy a člena finančního výboru. Tak jako v minulém volebním období bude mít na starosti úsek sociální péče, sociálních služeb a zdravotnictví, protidrogových aktivit a prevence kriminality.

Počet členů Rady města Frýdku-Místku se z dosavadních devíti navýšil na jedenáct o Jakuba Míčka (ANO 2011) a Marcela Sikoru (KDU-ČSL). Předsedou finančního výboru zastupitelé zvolili Jaroslava Ryšku (ANO 2011), z funkce člena finančního výboru odvolali Michala Brücknera (ANO 2011) a Vladimíra Kubského (ANO 2011), za které zvolili Radovana Hořínka (ANO 2011) a Jiřího Válka (ANO 2011).

Změny se dotkly také kontrolního výboru, jehož předsedou zůstává Ivan Vrba (KSČM). Z funkce člena kontrolního výboru zastupitelé odvolali Radovana Hořínka (ANO 2011), Jaroslava Ryšku (ANO 2011), Milana Valacha (ANO 2011) a zvolili Pavla Hrtúse (KDU-ČSL), Jakuba Míčka (ANO 2011) a Šárku Šimoňákovou (ANO 2011).

„Věříme, že tento koncept čtyř politických subjektů, který je konečně většinový, bude funkční až do konce volebního období. Jsou pod ním podepsáni zastupitelé, kteří chtějí pracovat, tvořit, ne bořit. Společně jsme se dohodli na programových bodech a prioritách do konce volebního období. Část hnutí ANO tento koncept odmítá, přitom jej před časem sami navrhovali, takže tehdy asi jen říkali něco, co stejně nechtěli realizovat,“ zhodnotil změny na radnici primátor Michal Pobucký.