Zapojení seniorů do městské policie se rozjíždí

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

28. 2. 2017

„Projekt se zdárně rozjíždí, se zájemci se sejdeme a probereme možnosti. Vzejde z toho nějaký model, který určitě nabalí zase další zájemce. V první fázi budeme mít několik členů jako takové první vlaštovky a určitě se to rozjede. Stejně si z toho děláme legraci, že jak stárne náš kolektiv městské policie, tak se nakonec přetransformuje v tuto jednotku,“ s nadsázkou glosoval situaci ředitel městské policie Milan Sněhota, který si ale jedním dechem posteskl, že mladou krev se do řad městské policie příliš nedaří zlákat. „S mladýma je to složité, jim se nechce. Často nezvládnou základní věci, jen tablet a mobilní telefon.“

Dalibor Kališ ze Svazu důchodců ČR potvrdil, že odezva od této věkové kategorie po seznámení s tímto projektem byla kladná, dokonce si kontaktní informace braly ženy pro své muže s tím, že je „vyšlou do akce, aby si vzpomněli na svá léta vojenská a měli nějakou činnost“. Došlo i na losování výherce z dotazů a připomínek, kterými senioři aktivně zásobují magistrát. „Co se týče naší činnosti, velký úspěch mají Čaje o páté – je vidět, že se senioři chtějí bavit. Možná se to povede i v rámci republikových Sportovních her seniorů, které by se měly konat na konci července, ale ještě není jisté, zda v areálu místecké průmyslové školy nebo v Ostravě,“ hlásil Dalibor Kališ, který pozval na výroční schůzi organizace, která se koná 14. března.

V další debatě ještě město pochválil lékař Zdeněk Wernhart za pečovatelské služby, které poskytuje. „Mám možnost sledovat ošetřovatelskou péči jedné osoby, a protože mám v oboru geriatrie zkušenosti, mohu posoudit, že to, co poskytují, pro to je slovo maximum slabé. Až jednou tyto služby budu potřebovat já, tak i za polovinu bych byl rád,“ chválil jeden ze stálých členů Rady seniorů.