Jarní úklid města a blokové čištění jsou v plném proudu

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

15. 3. 2017

Jarní úklid odstartoval na sídlišti Slezská, kde se bude uklízet do 23. března. Ve stejném čase budou čištěny také frekventované autobusové trasy T. G. Masaryka, Nádražní, ČSA, Ostravská, Frýdlantská, Bezručova a další. Zametače se budou pohybovat i ve Skalici a od 20. března v Lískovci. Zeleň se bude upravovat zejména v parcích (Komenského park, Janáčkův park, Sady B. Smetany, Sady Svobody), ale také na sídlištích Riviera a Slezská II a na hřbitovech ve Frýdku, Skalici, Lysůvkách a Chlebovicích. (harmonogram jarního úklidu viz příloha)

Do úklidu města se letos zapojí 15 pracovníků v rámci veřejně prospěšných prací. Letos využijeme i novinku, a to stroj pro cílenou likvidaci plevele sto stupňů horkou vodou. Jedná se ve všech směrech o nejlepší způsob likvidace plevele na volném prostranství. Vzhledem k použití horké vody a nízkému proudovému tlaku se nová technologie hodí pro všechny povrchové vrstvy i volné sypané materiály. Naši zaměstnanci tento stroj nejvíce využijí při čištění dlažeb a autobusových zastávek,“ uvedla Monika Legerská, mistr provozu Komunikace. Uklizeno by mělo být do konce června. Stanovené termíny jednotlivých prací může ovlivnit nepříznivé počasí.

Součástí jarního úklidu je také blokové čištění ulic. První letošní blokové čištění se konalo již v úterý, další se uskuteční ve čtvrtek 16. března na ulici J. Kavky. V příštím týdnu je v plánu ulice Novodvorská a M. Majerové. (harmonogram blokového čištění viz příloha)

Letošní plán počítá s třiasedmdesáti blokovkami, poslední je v plánovánu 16. listopadu. Kromě plánovaných se mohou i letos konat mimořádná bloková čištění, která se budou zařazovat v průběhu roku dle potřeby. Pravidelná bloková čištění se budou konat již tradičně v úterý a ve čtvrtek. Ve výjimečných případech jsou v plánu víkendová čištění frekventovaných ulic, například sobota je vyhrazená pro ulici Sadová a parkoviště pod magistrátem města a neděle pro ulici 8. pěšího pluku,“ upřesnil předseda představenstva TS a.s. Jaromír Kohut.

Věříme, že frýdecko-místečtí občané budou s úklidem spokojeni a při procházkách městem si užijí opravdovou jarní pohodu.

Harmonogram jarního úklidu – http://www.tsfm.cz/dokumenty/blokovky-2017/ju-2017-pdf/

Harmonogram blokového čištění – http://www.tsfm.cz/dokumenty/blokovky-2017/blokove-cisteni-2017-pdf/ nebo na http://www.frydekmistek.cz/cz/o-meste/doprava/blokove-cisteni/