Hala Polárka i některé školy se ponoří do tmy

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

20. 3. 2017

„V sobotu bude na jednu hodinu zhasnuto osvětlení historické budovy Základní školy národního umělce Petra Bezruče ve Frýdku na frekventované třídě TGM a také historické budovy Základní umělecké školy u místeckého náměstí, jejíž přední část je dobře viditelná z hlavního silničního tahu na Příbor a na Český Těšín. Na hodinu zhasne i hala Polárka a společnost Sportplex v maximální možné míře omezí spotřebu elektrické energie na všech svých střediscích, mimo jiné vypne nedůležité osvětlení aquaparku, vzduchotechniku, sauny a ztlumí i čerpadla,“ vyjmenoval náměstek Karel Deutscher.

Město se připojuje ke kampani za ochranu klimatu pravidelně, a to nejen symbolicky, vypnutím světel na jednu hodinu, ale činí i konkrétní kroky, které jsou šetrnější k životnímu prostředí. Mimo jiné i tím, že stará svítidla veřejného osvětlení postupně vyměňujeme za svítidla, která jsou energeticky úspornější a přitom mají stejnou intenzitu osvětlení. V tomto roce navíc hodláme použít svítidla s LED technologií, takže energetická úspora bude ještě větší, než doposud,“ řekl primátor Michal Pobucký s tím, že tato moderní svítidla svou konstrukcí omezují i světelné znečištění.

K HODINĚ ZEMĚ se může připojit každý i vy, a to zhasnutím světel v domácnosti. Dejte tímto jednoduchým, ale přitom viditelným činem signál, že stejně jako statutární město Frýdek-Místek věnujete pozornost ochraně životního prostředí, zejména ochraně klimatu.

V České republice se ke kampani vedené Ekologickým institutem Veronica pravidelně připojuje více než 150 měst a obcí, desítky firem a tisíce jednotlivců.

Více na www.hodinazeme.cz