Frýdek-Místek patří sprejerům

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

24. 4. 2017

„Podobný projekt se ve městě konal před třemi lety, kdy zářivými barvami ožil křížový podchod v Místku. Sklidil pozitivní ohlasy, proto projekt letos opakujeme. V první fázi vizuálně vylepšíme malý podchod, v červnu budou ozvláštněny plochy u haly Polárka a v září se uznávaní umělci street art a graffiti na čas usídlí v podchodu pod hlavním silničním tahem Beskydská směrem na ulici Palkovická,“ řekl primátor Michal Pobucký.

„Po celý tento týden bude 12 špičkových umělců pracovat v místeckém malém podchodu spojujícím centrum města s bývalým autobusovým nádražím. V jeho podzemní části i na zdech jeho bezbariérových přístupů budou vznikat velkoplošné malby na téma místních pověstí a legend. Umělci je ztvární svým vlastním stylem. Následně k nim budou přiřazeny i texty, takže vznikne jakási velkoplošná nástěnná kniha,“ přiblížil ředitel KulturyFM Jakub Tichý.

Plochy pro malby a nástřiky připravily městské technické služby. Bezbariérové venkovní vstupy do podchodu, ze kterých se uvolňovaly břidlicové obklady, byly opraveny, nově natřeny a připraveny pro uměleckou smršť.

Akci pořádá statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím KulturyFM.