Zahájení cyklistické sezony na Olešné doprovodí bláznivá bajková exhibice, program pro celé rodiny i charitativní sbírka kol pro Afriku

Archiv

Lucie Talavašková

18. 5. 2017

„Jezdit se bude i na bruslích, odrážedlech a vítány jsou také rodiny s kočárky, trojkolkami či koloběžkami," zve ředitelka pořádajícího Beskydského informačního centra Monika Konvičná. Pro účastníky akce budou připraveny dvě trasy, jedna dlouhá 4,5 km a druhá 16 km. Trasa s délkou 16 km bude mít charakter společné vyjížďky a povede z Olešné směrem k lyžařské sjezdovce v Palkovicích a zpět. Na palkovické sjezdovce proběhne soutěž o ceny ve výjezdu do vrchu v jednotlivých kategoriích.

Trasa s délkou 4,5 km povede okolo přehrady Olešná a bude volně přístupnou vyjížďkou právě i pro kočárky či trojkolky koloběžky a brusle. Na trase navíc účastníky pobaví plnění zajímavých úkolů týkajících se  třeba bezpečnosti na silnicích. Za absolvování jedné z tras obdrží účastníci slosovatelný lístek o ceny. Finále dne pak bude patřit losování o víkendový pobyt v rekreačním centru Sepetná v Ostravici.

Program je připraven jako rodinný, chybět tedy nebude ani bajková show či přehlídka historických kol a expozice fotografií pod širým nebem. Na akci Frýdek-Místek na kole tedy mohou dorazit i pěší. Těšit se mohou na výuku i ukázku správné techniky chůze, ukázky cvičení s holemi, vysvětlení zdravotního přínosu této aktivity, vysvětlení rozdílu mezi trekovou holí a holí pro severskou chůzi a hlavně každou celou hodinu na vycházky v prostoru rekreační zóny Olešná pod dohledem zkušeného instruktora. K dispozici bude i bezplatné zapůjčení holí. Zájemci si je pak mohou i zakoupit za zvýhodněné ceny.

Pro děti se mimo jiné chystá cyklo koutek s překážkami, jak je nachystal SunOutdoor, kreativní koutek – omalovánky, puzzle, bludiště a „spojovačky“ na témata cyklo a zdravý životní styl, malování zakoupených triček, lanové překážky Tarzánie nebo elektromotorky s dráhou pod vedením TOP Kolo.

Akce Frýdek-Místek na kole je přístupná zdarma, začne v sobotu 20. května v 9:30 hodin registrací na trasy a v 10 hodin pak naplno u přehrady Olešná. Podrobný program lidé najdou na www.fmnakole.cz. Zajímavý volnočasový program pořádá statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím své organizace Beskydské informační centrum Frýdek-Místek.