In line 24 na Olešné

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

23. 6. 2017

Organizátoři vytrvalostního závodu na bruslích Powerslide Inline 24 na Olešné letos s podporou města obohatili celý program soutěže o zásadní novinku. Poprvé za dobu existence si v samostatné kategorii zazávodí i děti. Soupeřit budou na „dospělácké“ trati kolem přehrady, ale i na kratších okruzích.

Závod dětí nazvaný Olešnické Okolečko se uskuteční 24. června v dopoledních hodinách. Před samotným startem mezi sedmou až půl devátou ranní je nutná registrace závodníka, kterou musí svým podpisem potvrdit zákonný zástupce. Poté budou soupeři rozděleni do kategorií podle věku. Jednotlivé skupiny naplní děti narozené v letech 2002–2011. U nejmenších závodníků bude povolen doprovod rodičů. Věk bude také určovat, na jak dlouhou trať se závodník vydá, samozřejmě musí mít povinně přilbu, chrániče na kolena, lokty a dlaně.

„Letošní ročník závodu Powerslide Inline 24 bude ideální akcí pro celé rodiny. Všichni její členové si mohou zasoutěžit a strávit tak víkendové dny v našem rekreačním areálu, kde najdou i další atrakce

k vyžití,“ říká primátor Michal Pobucký.

Pořadatelé pro tento ročník připravili na trati nový slalom, který navrhne mistr světa v klasickém lyžování z roku 2003 Martin Koukal. V rámci celé akce se také uskuteční exhibiční závod Sporten Olešná, kterého se zúčastní reprezentanti České republiky v běhu na lyžích, biatlonu a severské

kombinaci. Na startu přibude nové technické vybavení pro lepší přehled závodníků i diváků, druhý přechod pro pohyb návštěvníků a mnoho dalších novinek.