Město je cílem špičkové cyklistiky

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

8. 8. 2017

Podle organizátorů se závodu zúčastní 18 špičkových profesionálních týmů a peloton bude čítat 144 závodníků. Přijedou i čtyři týmy z letošního Giro d´Italia. Ze stáje Bora se představí Leopold König a Jan Bárta. Hvězdou polské stáje CCC Sprandi Polkowice bude Jan Hirt, který atakoval elitní desítku na letošním Giro d´Italia, v  sestavě se objeví také Michal Schlegel a František Sisr. České stáje pojedou dvě. Elkov Author posílá do boje osmičku Tomáš Bucháček, Pavel Camrda, Josef Černý, Vojtěch Hačecký, Martin Hunal, Alois Kaňkovský, Michael Kukrle a Jiří Polnický. CK Příbram Fany Gastro přijede s následující sestavou: Martin Boubal, Martin Hebík, Robert Malik, Jan Stöhr, Pavel Stöhr, Pavel Gruber, Jiří Kala a Jan Pleva.

V rámci etapy Olomouc – Frýdek-Místek by měli cyklisté dorazit do města od Palkovic. Z důvodu posunutí startu celé etapy to bude oproti původním informacím o hodinu později, tedy před půl pátou odpoledne. Projíždět budou ulicí Palkovická, ze které odbočí na Kvapilovu. Od půl páté do pěti hodin se bude peloton pohybovat po komunikaci 17. listopadu, pokračovat bude po J. Opletala a Revoluční na Zámecké náměstí, odkud bude plynule navazovat na okruh kolem města. Cyklisté projedou náměstím a po ulici Revoluční a Bruzovská budou pokračovat na Sedliště, pojedou přes Bruzovice, Pazdernou, Dobrou, Nošovice, Vyšní Lhoty, Raškovice a Skalici do Starého Města, odkud zamíří opět do centra města. Zhruba od půl šesté do šesti hodin budou projíždět po místních ulicích Jamnická, Slezská, T. G. Masaryka a Radniční až na Zámecké náměstí.

 „Město tak bude opět součástí závodu profesionálních cyklistů elitních mezinárodních týmů, což je příležitost k jeho zviditelnění. Czech Cycling Tour se řadí k nejsledovanějším sportovním akcím u nás. Nejen příznivce cyklistiky tak ve Frýdku-Místku čeká atraktivní podívaná,“ řekl primátor Michal Pobucký a zároveň připomenul, že v loňském roce hostilo město časovku týmů, která sklidila velký zájem veřejnosti. „Věřím, že letos tomu bude stejně. Návštěvníci budou moci opět nahlédnout do zázemí jednotlivých elitních stájí, které se usídlí na frýdeckém náměstí. Atraktivní pro ně bude také průjezd závodníků náměstím v rámci rychlostní prémie, ale také následný příjezd závodníků do cíle na náměstí z ulice Radniční, podél které občané a návštěvníci města spolu s příznivci cyklistiky mohou znovu vytvořit kordón s pravou sportovní a cílovou atmosférou,“ doplnil náměstek primátora Karel Deutscher.    

DOPRAVA

V trase závodu budou nutná dopravní omezení. Půjde převážně o plovoucí uzavírky, takže dotčené komunikace budou uzavírány postupně zhruba půl hodiny před příjezdem pelotonu a po jeho projetí budou opět plně průjezdné. „Jediné větší omezení se dotkne Zámeckého náměstí ve Frýdku a přilehlých ulic Zámecká a Radniční, které budou po celý den uzavřeny. Autobusové linky číslo 7 a 14, které zajíždějí na náměstí, budou v den závodu končit a vyjíždět ze zastávky u Kauflandu,“ připomenul náměstek Deutscher s tím, že o uzavírkách v okolí frýdeckého náměstí již nyní informuje dopravní značení.