Etapový závod Czech Cycling Tour vyhrál Josef Černý z Frýdku-Místku

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

14. 8. 2017

Jedna z etap závodu se jela v pátek ve Frýdku-Místku.

Jednalo se o nejdelší etapu závodu z Olomouce do Frýdku-Místku, která měřila 202,4 km. Jezdce provázelo dusné a horké počasí, kdy se rtuť teploměru pohybovala okolo 35 st. C. Ani Josefovi Černému se moc dobře nešlapalo, přesto v závěru etapy s cílem na Zámeckém náměstí ještě zkoušel zaútočit. "Jel jsem ten kopec naplno, bydlím zde a chtěl jsem se ukázat, ale věděl jsem, že soupeři mě nepustí," řekl Josef Černý.

V závěrečných kilometrech ukázali svoji sílu jezdci BORA Hansgrohe. Sprint rozjeli pro Sama Bennetta a ten své spurtérské kvality dokázal využít a jasně vyhrál. Za ním skončili dva Slovinci – Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) a Rok Korošek (Amplatz BMC). Z Čechů projel cílem šestý Vojtěch Hačecký (Elkov Author) a hned za ním spurtoval Jan Bárta (BORA Hansgrohe). Trikot nejlepšího jezdce kategorie U23 si udržel Jiří Šorm (Elkov Author).

„Celá etapa byla v režii Bory. My jsme také hodně pracovali na čele, ale spurt již jasně ovládli. Z našeho pohledu, i když jsme ztratili žlutý trikot, se nic nestalo. Všichni naši lídři přijeli vepředu," řekl k etapě kouč Elkovu Author Otakar Fiala.

Výsledky:

2. etapa Olomouc – Frýdek-Místek (202,4 km):

1. Bennett (Bora Hansgrohe) 5:17:16, 2. Tratnik (CCC Sprandi Polkowice), 3. Korošek (Amplatz BMC), 4. Fiormin (Tirol Cycling Tanm), 5. Ackerman (Bora Hansgrohe), 6. Hačecký (Elkov Author), 7. Bárta (Bora Hansgrohe), …12. Sisr, 13. Hirt (oba CCC Sprandi Polkowice), 15. S. Stöhr (CK Příbram Fany Gastro), 20. Černý, 21. Polnický (oba Elkov Author) všichni stejný čas.