Chata Prašivá má podporu města

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

17. 8. 2017

„Hlavní vstupní dveře do chaty jsou opravdu stylové z masivního dřeva. Chatař Martin Stiller nám řekl, že jsou oproti těm původním o něco větší, a to z důvodu snadnějšího vstupu a manipulace s kočárky. Chatu Prašivou navštěvuje spousta turistů, i těch z Frýdku-Místku, proto pokládáme za správné, že město na obnovu a potažmo zachování chaty přispělo,“ uvedl primátor Michal Pobucký.

Na obnově chaty se podílely i další obce, ale také města nebo kraj. Projevení díků je patrné na první pohled. Nad každým oknem, radiátorem nebo i dveřmi jsou umístěny cedulky s názvy obcí, které právě na tento nový kus chaty přispěly. U vstupu je také „Tabule cti chaty Prašivá“, kde je poděkování všem dárcům i dobrovolníkům, kteří přidali ruku k dílu na obnově chaty.

Před chataři je ale další velká výzva, a to zajistit pro provoz chaty dostatečné množství vody. Nyní připravují projekt. „Město by mohlo podpořit chatu i v dalších projektech, které je nutné realizovat, aby fungovala a byla stále otevřená turistům,“ dodal primátor s tím, že o případné podpoře by opět rozhodovali zastupitelé města.