Děti Země podaly rozklad proti obchvatu

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

12. 9. 2017

„Žádáme třeba změnit uložené podmínky ve stanovisku hygieniků na ochranu před hlukem, dále ve stanovisku krajského úřadu v Ostravě na ochranu cenných území soustavy NATURA 2000, hlavně kolem řeky Morávky, a také ve stanovisku EIA na ochranu životního prostředí,“ upřesňuje v tiskové zprávě Dětí Země předseda této organizace Miroslav Patrik. Celá TZ na http://detizeme.cz/zprava.shtml?x=2502803

  Reakce města:

Podobné kroky Dětí Země se daly předpokládat. Tato ekologická organizace v čele s Miroslavem Patrikem z Brna se neustále snaží bojkotovat nejen výstavbu obchvatu našeho města, ale i jiných důležitých dopravních staveb napříč celou republikou.

Výstavbu obchvatu má na starosti stát, věříme, že neustálé námitky ekologických organizací, díky kterým se naši občané stále potýkají s předimenzovanou dopravou a tedy i nadměrným hlukem, prašností a množstvím zplodin z výfukových plynů, vyřeší stát v co nejkratší době. Ředitelství silnic a dálnic ujišťuje, že námitky Dětí Země vyřeší v co nejkratší době tak, aby se obchvat mohl již příští rok stavět.

Je nutno připomenout, že na větší část obchvatu povolení jsou a může se stavět. Zahájena už byla také sanace skládky Skatulův Hliník, která leží na trase obchvatu, takže na přípravách pro výstavbu samotného obchvatu se již pracuje.