Jubilejní Den sociálních služeb

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

13. 9. 2017

Jak velký rozvoj tato oblast zaznamenala, dokumentuje například počet registrovaných sociálních služeb, kdy k 1. 1. 2008 bylo registrováno o 26 poskytovatelů méně než letos. Roli v tom sehrává i systematická finanční pomoc města formou dotačních programů na podporu a rozvoj sociálních služeb a ostatních aktivit podporujících sociální služby. „V roce 2008 bylo touto formou rozděleno 2,8 milionu korun, letos už 10,3 milionu a celkově je v letošním rozpočtu na sociální služby vyčleněno 74 milionů,“ připomněl primátor Michal Pobucký.

„Rozvoj sociálních služeb je dlouhodobý projekt, na který se muselo vynaložit hodně energie a vzájemné týmové spolupráce. Vážení poskytovatelé, zaměstnanci sociálních služeb, chci vám touto cestou poděkovat za kvalitně odvedenou práci, píli, vzájemnou podporu a porozumění, za odvahu, za to, že jste se nebáli vstupovat do nových projektů a uvedli jste je v život. Také děkuji současnému vedení města za přízeň a finanční podporu, bez které by se sociální služby neobešly,“ poděkovala na zahájení akce Jarmila Kozlová, vedoucí odboru sociálních služeb, a připomněla rovněž největší investice za poslední desetiletí. Těm vévodí vybudování hospice, azylového domu Sára pro matky s dětmi a Přístavu pro osoby bez domova.

Kromě prezentací jednotlivých poskytovatelů sociálních služeb včetně městských příspěvkových organizací, které často udivovaly pestrostí výrobků svých klientů, na účastníky čekaly zajímavé přednášky. „Program jsme letos rozšířili i na zahradu Národního domu, kde dostala prostor zdravá výživa. Povídalo se o vodě, ovocných šťávách, ale třeba i kávě nebo pštrosím masu,“ doplnil náměstek primátora Richard Žabka.