O čem rozhodli radní?

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

19. 9. 2017

Radní dále rozhodli o opravě komunikace na ulici Rovenská v katastrálním území Lysůvky a také o opravě 120metrového úseku komunikace K Sedlištím, přesněji od hřbitova směrem k Frýdecké skládce. Práce by měly být hotovy během října.

Radní také rozhodla o zadání zpracování ověřovací studie pro vybudování spojovací komunikace ulic Na Půstkách a Na Blatnici ve Frýdku, poblíž bývalé zdravotní školy. Součástí studie by měly být i návrhy na vybudování parkoviště. V současnosti je tato plocha nezastavěná a nevyužívaná. Cílem je rovnoměrnější rozložení dopravy a přesunutí parkování z frýdeckého náměstí, do kterého nás tlačí památkáři, kteří nechtějí, aby se parkovalo kolem kašny. Na parkoviště u ulice Na Půstkách budou zpracovány tři variantní návrhy. Studie by měla být hotova ještě letos.

Rada rozhodla i o zadání veřejné zakázky na odkanalizování školní družiny základní školy na ulici Elišky Krásnohorské a odstranění, neboli demolici, bývalého Domu dětí a mládeže na ulici Pionýrů, na jehož místě vyroste centrum pro seniory.