Pojďte s námi poznávat krásy našeho regionu

Archiv

MM F-M

4. 10. 2017

S pokorou obdivujeme krásné panorama milovaných Beskyd, sotva vyjdeme z hlučného a zamořeného centra. Pravidelně vyrážejí dvě skupiny našich turistů. Někteří volí pod vedením Drahušky Davidové kratší trasy s příjemným posezením a povykládáním s přáteli v cíli cesty. Druhá skupina, pod vedením nadšeného turisty, znalce fauny, flóry a historie Jaroslava Obra, je ochotna ujít i více kilometrů. Nevadí jí častá zastavení při odborném výkladu k nějaké zajímavosti.

Před pár dny jsme se procházeli po Lysé hoře s pozoruhodným výkladem tamního chataře včetně pochodu kolem Visalají. Jindy jsou to Pustevny s Radhoštěm, Bílá s výjezdem na Súkenickou s nádherným rozhledem po celých Beskydech. Nové poznatky se dozvídáme při návštěvě Velkých Karlovic, stejně tak jako dalších turistických středisek a zajímavých míst v našich milovaných horách. Téměř každý týden se můžeme těšit na některou z dalších vycházek do blízkého i vzdálenějšího okolí za novými zážitky. Jistě se ještě najdou dny oživené barvami podzimu, ale i dny pošmourné se dají vnímat pozitivně v kolektivu přátel, které spojuje láska k přírodě.

Tak pokud si chcete s námi prožít příjemné chvíle a udělat něco pro své zdraví, podívejte se do našeho Informátoru, případně jej najdete i na internetových stránkách města a vyberte si některý plánovaný termín. Nedávno jsme si například prošli okolí řeky Ostravice s návštěvou Bezručova srubu a shlédli výstavu dřevěných soch a čeká nás výšlap z Vyšních Lhot kolem Prašivé do Dobratic. Výběr je samozřejmě podstatně větší. Aktuální informace se však dozvíte na pravidelných setkáních naší městské organizace Svazu důchodců každé druhé úterý v měsíci odpoledne v Národním domě.
                                                                                   Marie Štenclová
                                                                   městská organizace Svazu důchodců ČR