Kraj se ještě před zimou vrhne na opravu silnice z ulice Bruzovská směrem na Bašku

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

18. 10. 2017

„Mělo se začít v září, ale z hlediska veřejných zakázek nejsme úplně páni procesu, takže jsme se dostali z hlediska silničního stavitelství do neutěšeného času. Na jaře však mohou z klimatických důvodů čekat stejné problémy jako na podzim, takže i s ohledem na evropské financování budeme klidnější, když se začne ještě letos. Chceme také předejít časovému souběhu s rekonstrukcí silnice na tahu od Hypernovy ulicemi 17. listopadu a J. Opletala, které jsou v plánu v příštím roce, protože dopravní komplikace ve městě by se tím znásobily,“ sdělili zástupci krajského úřadu.

„Věříme, že se krajský úřad při realizaci bude snažit, aby byli občané Frýdku-Místku co nejméně omezeni. Samozřejmě velkou roli v tom bude hrát počasí, které nelze předpovídat. Ale realizující firma chce napnout všechny síly a kapacity, aby co nejvíce z vysoutěžené zakázky stihla ještě v letošním roce. Kromě opravy povrchu vozovky v daném úseku dojde také k výměně protihlukových zdí, takže i tady by nakonec přínosy měly převážit nad dočasnými obtížemi,“ doufá náměstek primátora Karel Deutscher.

S rekonstrukcí silnice II/477 se začne na přelomu října a listopadu. O přesnějším harmonogramu prací budeme průběžně informovat na webu města.