Město rozšiřuje vánoční výzdobu

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

21. 11. 2017

Místeckému náměstí Svobody bude dominovat téměř čtrnáct metrů vysoký smrk ztepilý z beskydské obce Krásná. Frýdecké Zámecké náměstí zkrášlí zhruba desetimetrový stříbrný smrk ze Staříče. Nezbytně nutné náklady na pokácení, přepravu, instalaci, ale i povánoční likvidaci stromů jsou vyčísleny na třicet tisíc korun. 

Vánoční strom na místeckém náměstí bude zdobit sto stříbrných koulí, padesát žárovek měnících barvy, padesát zábleskových žárovek a také kilometrový řetěz s tisícovkou LED diod. Slavnostně se spolu s vánoční výzdobou celého města rozzáří v podvečer 1. prosince. Program  – http://www.frydekmistek.cz/cz/o-meste/0698132-rozsviceni-vanocniho-stromu-1-prosince.html

Vánoční výzdoba města je každým rokem rozšiřována. Loni byla zcela nově vyzdobena frekventovaná ulice 8. pěšího pluku poblíž místeckého náměstí Svobody, kde se rozzářilo všech 128 stromů v dělícím pásu. Zavěšeno na ně bylo bezmála osm kilometrů světelných řetězů s LED diodovými zábleskovými žárovkami v teplé bílé barvě.

 „Letos v obnovení a rozšíření vánoční výzdoby pokračujeme. Zcela poprvé budou vánočně dýchat ulice Bruzovská a Revoluční. Celkem zde bude umístěno 75 velkých světelných hvězd, které budou navíc dozdobeny umělým zeleným jehličím. Třídu T. G. Masaryka prozáří nové světelné řetězy, nazdobeny budou i stromy před první základní školou. Budovu frýdeckého magistrátu nově ozdobí LED řetěz s rampouchy, který bude zavěšen pod střechou a vytvoří nepřehlédnutelný světelný efekt a balkon bude vyzdoben novými hvězdami a problikávajícím letopočtem. Změny se dočká i Zámecké náměstí, které budou svátečně osvětlovat girlandy ve studeně bílém odstínu, což bude ladit s blikajícími světýlky vánočního stromu,“ uvedl primátor Michal Pobucký.

„Různé tvary bílých i barevných ozdob, převěsů a gejzírů spatří občané také na tradičních místech, ke kterým patří také bývalá tržnice v Místku, okolí kulturního domu, Antoníčkovo náměstí, ulice Frýdlantská, Ostravská, Palackého, Těšínská, Politických obětí, Bezručova, Janáčkova, Revoluční, Hlavní třída, třída T. G. Masaryka, Park pod zámkem. Nazdobeno bude okolí nádraží ČD, Mariánské náměstí, Kostíkovo náměstí a náměstí Evropy,“ doplnil Jaromír Kohut, předseda představenstva společnosti TS a.s., která pro město zajišťuje instalaci vánoční výzdoby.

„Věřím, že obohacená vánoční výzdoba města umocní příjemnou vánoční náladu a občané s ní budou spokojeni,“ dodal primátor Pobucký.