Jeden dárek pro vás neprošel

Archiv

Michal Pobucký,

18. 12. 2017

Vážení občané,

přeji vám co nejpříjemnější prožití vánočních svátků v okruhu vám nejbližších, pohodu, klid a hodně zdraví. Přeji všem, aby u vánočního stromečku našli to, co si přejí, ať už jde o materiální záležitosti nebo jen prosté společné strávení času s lidmi, se kterými je vám dobře.

Co se týče dárečků, měli jsme představu, že jeden takový pro vás ke konci roku budeme mít a že jej ocení zejména maminky s kočárky, senioři a vlastně všichni, co jezdíte autobusem. Mysleli jsme, že pro vás budeme mít reálnou vyhlídku na kvalitnější služby pro cestující, tedy úplně nové nízkopodlažní klimatizované autobusy, s ekologickým hybridním pohonem, dále čitelné jízdní řády a další vylepšení, ale na zastupitelstvu jsme pro projekt provozování MHD vlastním dopravním podnikem prozatím nenašli dostatečnou podporu.  

Diskuze se vedla déle než rok, několikrát byl seminář pro zastupitele, připomínky v průběhu byly vysvětlovány i akceptovány, ale ani to nestačilo. Osobně nepochopím, proč někdo boří něco, co je pro všechny lidi cestující autobusem přínosem. Chci věřit, že se myšlenka vlastního dopravního podniku nakonec podaří prosadit, tak jako svého času MHD zdarma, při jejímž zavádění jsme rovněž neměli podporu, ale dnes jsme pro jiné vzorem.