Betlémské světlo opět dorazí také na radnici

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

20. 12. 2017

„V loňském roce se nám podařilo domluvit s frýdeckými skauty, aby Betlémské světlo hořelo i na frýdecko-místeckém magistrátě. Letos tomu nebude jinak a jsem velmi rád, že se Betlémské světlo na magistrátě stává tradicí,“ uvedl radní Marcel Sikora.

Skauti Betlémské světlo přinesou na frýdecký magistrát v pátek 22. prosince v 9.00. Poté bude světlo celý den k dispozici zájemcům, kteří si je budou moci odnést do svých domovů v lucerničkách či petrolejkách. Komu termín nebo místo nevyhovuje, může Betlémské světlo získat na místeckém náměstí v rámci adventního programu o den později, v sobotu 23. prosince v 9.30.

Betlémské světlo, malý, pomíjivý, blikající plamínek, který dokáže prozářit tmu, je novodobá vánoční tradice, která vznikla v Rakousku v roce 1986, kdy malý plamínek, přinesený z věčného světla, jež hoří v jeskynní kapli v městě Betlémě, v níž se narodil Ježíš Kristus, byl dovezen jako poděkování lidem, kteří jakkoliv pomohli dobročinné nadaci Světlo ve tmě. Originální způsob poděkování se ujal a oheň se začal slavnostně rozdávat, až tento zvyk i plamínek doputoval i do dalších zemí.