O brownfieldu Arceloru se stále jedná

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

16. 1. 2018

„Závod ve Frýdku-Místku je specializovaným výrobcem elektrotechnické oceli, dodávajícím výrobky na velmi úzce zaměřený segment trhu. Doposud byl jediným výrobcem orientované elektrotechnické oceli ve skupině ArcelorMittal. Proto se skupina rozhodla prodat závod společnosti, která se na tento segment soustředí a bude zde dále investovat,“ vysvětloval Ivo Chmelík, ředitel GO Steel (dříve závodu Válcovny plechu Frýdek-Místek). Podle něj se na plánované spolupráci s městem ohledně brownfieldu nic nezměnilo, naopak se urychlily některé potřebné procesy.

„V současné době probíhá rozdělení majetku, různá doplnění na katastrálním úřadě, vznikla podrobná dokumentace množství inženýrských sítí, zbytných i použitelných, pozemky se striktně rozdělí a brownfield i s věcnými břemeny by mohl být připraven v květnu. Vedle brownfieldu bude mít i nový majitel osm hektarů na eventuální rozvoj v budoucnosti,“ sdělil Ivo Chmelík.

„Měli jsme obavy, jak to bude dál, protože se šířily různé spekulace. Jsme rádi, že to zůstává v rovině, kterou jsme nastolili, že do budoucna se nám rýsuje možnost průmyslové zóny, díky níž budeme moci přivést do Frýdku-Místku další investory s potenciálem dalších pracovních míst,“ reagovali primátor Michal Pobucký s náměstkem Karlem Deutscherem.

„Na konci ledna bychom měli mít od dvou nezávislých auditorů odhad ceny a budeme se snažit najít oboustranně výhodné řešení, které by městu vyhovovalo, protože nám záleží na tom, aby se tento pozemek dále rozvíjel,“ ujistil závěrem Santosh Pandey, manažer financování ve společnosti ArcelorMittal Ostrava.