Kraj opraví ve městě několik komunikací najednou. Kolonám se řidiči nevyhnou.

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

14. 3. 2018

Město vedlo s krajem i zhotoviteli prací jednání již koncem roku a vyzývalo je, aby opravy rozdělili do etap, jinak hrozí, že se doprava ve městě totálně ucpe. Na jednáních snaha byla, ale skutečnost je jiná. Jedná se o komunikace kraje a město nemůže termíny jejich oprav ovlivnit. Pokud kraj předloží veškeré doklady potřebné k povolení uzavírek silnic, nezbývá, než je povolit. Ke škodě je také to, že o opravách kraj neinformuje veřejnost a žádosti o povolení uzavírek nám předkládá ke schválení na poslední chvíli,“ posteskl si náměstek pro dopravu Karel Deutscher, který ale jedním dechem dodal, že nezbývá, než se těšit na kvalitně  opravené cesty a doufat, že dlouho vydrží. 

Nejdříve na přelomu března a dubna  budou zahájeny práce ve dvou úsecích:

  • silnice II/473 – od křižovatky „U Rady“ v Místku, kolem Kauflandu a magistrátu až k nemocnici na ulici Bruzovská ve Frýdku

termín: duben-srpen 2018

Doprava bude svedena v obou směrech do jednoho pruhu. To znamená, že úsek bude průjezdný, ale s omezením. Řidiči by se měli připravit na tvorbu kolon, zejména v dopravní špičce po 14. hodině.

  • silnice II/477 – od autobusových zastávek u Alberta ve Frýdku, přes kruhový objezd u Sekerovy vily (bývalá knihovna) na Slezské až do Starého Města a Bašky

termín: duben- červen 2018

Doprava bude vedena z části v obou směrech v jednom pruhu, na ulici Slezská a Staroměstská bude řízena kyvadlově.

V současné době se již opravuje:

  • silnice č. II/473  most přes potok Olešná (ve směru od Hypernovy před stoupáním k přehradě Olešná a ve směru od Příbora dolů k Hypernově)

termín: od 12. března do konce srpna 2018

Doprava je zde vyloučena, komunikace je v daném úseku uzavřena v obou směrech. Řidiči musí volit objízdné trasy. Uzavírka platí i pro autobusy MHD. Linky číslo 5, 6, 15 a 16 jezdí po objízdné trase. Zastávka „Místek, Štandl“ je přemístěna na zastávku „Místek, Olešná“.

V plánu je oprava:

  • po ukončení opravy mostu přes potok Olešná se bude opravovat úsek od Hypernovy po ulici Příborská

termín: není zatím upřesněn

Majitelem komunikací je Moravskoslezský kraj. Opravy realizuje Správa silnic Moravskoslezského kraje. S případnými dotazy a připomínkami se obracejte na výše zmíněné subjekty.