Dům na půl cesty Frýdek-Místek, Bílý nosorožec, o.p.s.

Archiv

MM F-M

19. 3. 2018

Služba těmto mladým lidem poskytne na základě uzavřené písemné smlouvy ubytování na přechodnou dobu, zpravidla na dobu 1 roku. Uživatel při nástupu do služby skládá vratnou kauci ve výši 1.000 Kč. Součástí služby je pomoc při uplatňování osobních práv a zájmů uživatele, při vyřizování běžných záležitostí, využívání dalších dostupných služeb, podpora při studiu nebo zvýšení kvalifikace, hledání vhodného zaměstnání nebo udržení si zaměstnání, tvorba finančních rezerv pro zajištění vlastního bydlení, včetně praktického nácviku např. v péči o domácnost, hospodaření, při komunikaci s úřady a institucemi, zaměstnavateli či věřiteli, uživatel může využít i terapeutická sezení.

Současná kapacita služby je 9 uživatelů, kteří mají k dispozici tři samostatné bytové jednotky. Služba je hrazená, výše úhrady ze strany uživatele činí  95 Kč/den/dvoulůžkový pokoj a 105 Kč/den/jednolůžkový pokoj. Služba je financována z rozpočtu Moravskoslezského kraje a Statutárního města Frýdek-Místek.

Kontaktní údaje:                                                                                                                                            Dům na půl cesty Frýdek-Místek,  kancelář služby:  Antonínovo náměstí 92, Místek (budova naproti tržiště, 2. patro, vlevo od výtahu).                                                                            
Tel: 774 774 638 (vedoucí služby), 774 789 830 (terapeut, prac.v soc.službách), 558 434 029
Email: dumnapulcesty@bilynosorozec.cz; Web.: www.bilynosorozec.cz,
Facebook: https://www.facebook.com/bilynosorozec/   

                                       
Autor článku: Markéta Bartáková, vedoucí sociálních služeb, Bílý nosorožec, o.p.s.