Výzva – Přidejte se k nám – Dobrovolnictví ADRA

Archiv

MM F-M

19. 3. 2018

Dobrovolníci jsou společníci, kteří bez nároku na odměnu, poskytují svůj čas, pozornost a zájem lidem, kteří se cítí opuštěni a jsou vděčni za návštěvu „zvenčí“.  Naši dobrovolníci jim přinášejí radost, povzbuzení a potěšení. Tato „služba druhým“ je prospěšná nejen navštěvovaným lidem, ale také dobrovolníkům samotným. Dobrovolníci říkají, že je jejich činnost naplňuje a obohacuje, že při návštěvách jakoby se vymaňovali z tohoto velice hektického světa. Při návštěvách mají totiž čas se zastavit a zklidnit. Věnují čas jen sami sobě a člověku, za kterým přišli. Vypouštějí z hlavy povinnosti a tráví čas věcmi, které je baví – např. rukodělnými aktivitami, hraním společenských her, vycházkami, čtením či jen vykládáním o současnosti nebo vzpomínáním na doby dávno minulé. Více o aktivitách Dobrovolnického centra ADRA Frýdek-Místek naleznete na ww.dcfm.cz nebo www.facebook.com/adrafrydekmistek.

Zaujala Vás myšlenka dobrovolnictví? Kontaktujte koordinátorku Irenu Blablovou (tel.: 739 320 717, e-mail: irena.blablova@adra.cz)

V současné době potřebujeme získat nové dobrovolníky do Nemocnice ve Frýdku-Místku (na dětské oddělení a oddělení následné péče) a do Domova Beskyd.

Pojďte s námi dělat svět laskavějším.

Ing. Hana Kudrnová
Dobrovolnické centrum ADRA Frýdek-Místek