Vše se točí kolem dopravy

Archiv

Michal Pobucký,

3. 5. 2018

Vážení občané,

v posledních dnech se vše točilo kolem dopravy, z některých záležitostí jsme byli jako řidiči právem vytočení, ale naopak velkou radost můžeme mít z toho, že se všem nepřátelům obchvatu již nepodaří otočit vývoj této stavby, která oficiálně a neodvratně podle sdělení Ředitelství silnic a dálnic slavnostně začne 22. května.

Je to po těch letech skutečný důvod k oslavám, protože doprava ve městě je opravdu problém, který navíc není řešitelný čistě z pozice radnice, protože silnice patří ve velkém i státu a kraji. Asi nemusím zdůrazňovat, že právě obchvat by zrovna v posledních dnech udělal mimořádnou službu, protože bychom měli v ulicích o hodně aut méně. Opravy v takovém rozsahu by přiměly spoustu řidičů, aby si průjezd městem odpustili. Dnes tuto alternativu bohužel nemají, počet aut ve městě je hodně na hraně, a když pak přijdou dopravní komplikace v podobné míře jako koncem dubna, ztratíme my řidiči spoustu nervů i času.

Buďme ale pozitivní, silnice budou mít nový povrch, což nakonec všichni oceníme. Kraj na opravy sehnal evropské dotace, to se rovněž cení. A někdo si možná v poslední době rozmyslel cestu autem a sedl na kolo, kterým se městem proplétá přece jen jednodušeji. Tím se dostávám k akci, na kterou vás chci znovu ještě jednou pozvat – v sobotu 19. května zahajujeme na Olešné cyklistickou sezonu akcí Frýdek-Místek na kole. Nejezděte se tam podívat auty. Opravuje se tam na příjezdu most…