Okénko jarních zájezdů klubů seniorů

Archiv

MM F-M

16. 5. 2018

V ranních hodinách se senioři z klubu seniorů Sadová pod vedením paní Aleny Vítkové a z klubu seniorů Zámecká pod vedením paní Marie Brůnové vydali směr Lanžhot. Doprovod zajišťovaly 2 pracovnice odboru sociálních služeb. Na úvod se všichni seznámili s programem a časovým harmonogramem dne. V 11:00 hodin dorazili do cíle. Po krátké obhlídce okolí čekal na seniory oběd v typické slovácké „izbě“ – v hostinci U Bartošů, a to v podobě vyhlášeného řízku s bramborovým salátem. Odpolední část byla věnována toužebně očekávanému poslechu cimbálové muziky za zpěvu manželů Osičkových, známých z TV Šlágr.

Repertoárem prováděl Břetislav Osička, zpěvák legendární kapely Moravanka, který se svou ženou Jitkou zpívá při cimbálu a také s dechovou skupinou Lanžhotčanka. Program byl dopředu připravený a povídání pana Osičky o historii města Lanžhot, o lidové muzice a zvycích, byl velmi zajímavý, pestrý a vtipný. Pro seniory si připravili blok deseti lidových písní, specifických pro danou oblast. Paní Osičková vyprávěla o historii místních krojů.  S dobrou náladou všichni poseděli u kávy, skleničky vína či piva a nechávali se unášet místní atmosférou.

Počasí přálo a senioři měli dobrou náladu, byli hovorní a veselí. Na závěr programu všechny překvapila paní Tamarka Kolčáková, jedna z aktivních členek klubu, svým vystoupením v podobě podání vlastní písně. Potleskem všichni ocenili její odvahu i krásný zpěv.

Každá taková akce je přínosem a přispěla ke zlepšení nálady všech, poznání nového místa v příjemné atmosféře a poslech lidových písní nenechal jedno oko suché.

V průběhu celého roku se jednotlivé kluby seniorů pravidelně scházejí, účastní se společných akcí a zábavných činností. Noví členové jsou srdečně vítáni. V případě zájmu kontaktujte odbor sociálních služeb, koordinátorku aktivizačních činností pro seniory, Bc. Jitku Stašovou, na telefonním čísle: 558 609 314. Můžete se také dostavit osobně v úředních dnech, na odbor sociálních služeb, ul. Radniční 1149, kancelář č. 204. Těšíme se na Vás.