V pondělí zasednou zastupitelé

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

18. 5. 2018

Na programu je poskytnutí neinvestičních dotací z rozpočtu i dotačních programů města, vyhláška o nočním klidu i stanovení počtu členů Zastupitelstva města Frýdku-Místku a počtu volebních obvodů pro volební období 2018–2022. Největší debata se dá očekávat znovu u bodu věnovaného Dopravnímu podniku Frýdek-Místek. Návrh na uzavření Smlouvy o provozování MHD Dopravním podnikem Frýdek-Místek, s.r.o. je velmi komplexní, zastupitelé dostali na prostudování bezmála pět set stran, které se je snaží co nejlépe zasvětit do problematiky. Na stole bude i zpráva s lehce magickým číslem 66 o postupu přípravy a výstavby silnice I/48, v souvislosti s květnovým poklepem základního kamene obchvatu by měla být první, v níž převládne optimismus, který byl dosud vzhledem ke všem komplikacím a nepřátelům stavby jen opatrný. Probírat se bude také téma hotelu Centrum, který jde do veřejné dražby. Stanoviska občanů jsou na programu ve 12 hodin.

Zastupitelé budou o bodech hlasovat prostřednictvím nového hlasovacího a komunikačního systému, který nahradil původní již sedmnáct let starý, a tedy technologicky zastaralý, systém. Doplněn byl také o audiovizuální techniku, takže zasedací síň je nyní plně vybavena nejen pro zasedání zastupitelů, ale také pro jednání a prezentace různých organizací či společností, které si mohou sál pronajmout,“ uvedl náměstek primátora Jiří Kajzar.

Novinku zaznamenají i občané, kteří na zasedání zastupitelů docházejí nebo jeho průběh sledují z pohodlí domova na internetu. „V předsálí jsou umístěny tři velkoplošné obrazovky, na které bude přenášeno dění z jednacího sálu, včetně výsledků hlasování. Kvalitnější bude také on-line přenos ze zasedání zastupitelů na internetu. Dění v sále budou snímat tři kamery s Full-HD rozlišením, automatickým ostřením, natočením, náklonem a vysokým optickým zoomem. Systém umožní automatické přepínání kamer dle přiděleného slova, zastupitelé tak budou doslova pod drobnohledem,“ přiblížil primátor Michal Pobucký.

„Náklady na pořízení nového systému přesáhly 7,1 milionů korun, což je ale o téměř půl milionů méně, než se předpokládalo a uvádělo v projektové dokumentaci,“ doplnil náměstek primátora Kajzar.