Soutěž o nejhezčí tulipánový záhon měla pokračování

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

25. 5. 2018

 

 

Nejoriginálnější tulipánový záhon měla loni 2. ZŠ, která od nás obdržela deset tisíc korun na částečné pokrytí nákladů spojených s účastí v soutěži zainteresovaných žáků na školním výletu. Letos v dubnu jsme školní zahrady opět navštívili, abychom zhodnotili, jak péče o záhony pokračuje. Nejlépe si vedla Mateřská škola Frýdek-Místek, Anenská 656, která dokonce tulipány doplnila o macešky a sedmikrásky. Záhon byl precizně vyplevaný a zářil barvami,“ zhodnotil předseda představenstva TS a.s. Jaromír Kohut s tím, že školka zaslouženě dostane v následujících dnech účelově určený finanční dar ve výši deset tisíc korun na částečné pokrytí nákladů spojených se školním výletem v tomto roce. Na druhém místě se umístil záhon loňského vítěze a na třetím místě 4. ZŠ (Komenského-Místek).

Musím zdůraznit, že všechny školy, které se umístily na pomyslných stupních vítězů, měly své záhonky velmi pěkné a za jejich přípravu a údržbu dostávají od nás velkou pochvalu,“ dodal Jaromír Kohut.

„Děti si prostřednictvím této akce vyzkoušely zahradnické práce, květiny zasadily a musely se o ně starat tak, aby letos opět vykvetly. A protože na jaře viděly tu krásnou paletu barev, kterou tulipány i díky jejich péči na záhonech vytvořily, věřím, že teď budou více vnímat krásu květinových záhonů v celém městě a v budoucnu si přes ně nebudou zkracovat cestu, ani z nich trhat květiny. Je to vlastně taková forma interaktivní výuky ke kladnému přístupu k životnímu prostředí a svému okolí,“ uzavřel náměstek Pavel Machala.