Frýdecké náměstí ovládnou záchranáři, hasiči a policisté

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

4. 6. 2018

„Cílem akce je přiblížit lidem zábavným způsobem práci záchranných složek, ale i ostatních složek, které poskytují pomoc při záchranných nebo likvidačních pracích. Hasiči, zdravotníci i policisté musí být co nejvíce sehraní, aby při různých mimořádných událostech nebo dopravních nehodách zachránili lidské životy, ochránili majetek a minimalizovali škody při případných živelných pohromách,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Svou činnost představí hasiči, záchranáři, policisté, strážníci i členové horské služby. Chybět nebudou ani psovodi. Na náměstí budou také stánky Vodní záchranné služby nebo Besipu. Návštěvníci budou moci nahlédnout do policejních a hasičských vozidel. Atraktivní budou dynamické ukázky, které lákají diváky všech věkových skupin. Letos zájemci zhlédnou mimo jiné vyproštění osob z havarovaného hořícího vozidla.

Připraven je také doprovodný program. Návštěvníkům rozproudí krev v žilách taneční skupiny Dancepoint a Funky Beat. Středisko volného času Klíč má přichystány hry a soutěže pro děti o drobné předměty s reflexními prvky, které zvyšují bezpečnost při pohybu na vozovce.

Náměstí bude po dobu akce uzavřeno. Autobusová zastávka „Zámecké náměstí“ bude v době od 6 do 15 hodin zrušena a nahrazena zastávkou „Revoluční“. Řidiči budou muset svá vozidla zaparkovat například na parkovištích pod magistrátem na ulici Těšínská, na ulici na Blatnici nebo na zpevněné ploše vedle Kauflandu na ulici Zámecká. Dopravu budou na místě usměrňovat policisté spolu se strážníky.

Akci pořádá statutární město Frýdek-Místek.