O čem rozhodli radní?

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

28. 6. 2018

Na radě jsme se shodli na rozšíření tržních míst. Nové by mělo vzniknout na pozemku Českých drah, za bývalými sklady bavlny u vlakového nádraží. Jedna z podnikatelek má zájem pořádat tam kulinářský sociální trh formou stánkového prodeje nebo přímo s Food trucku s doplňkovým prodejem suvenýrů a šperků. Prodej by tam měl fungovat v odpoledních a večerních hodinách. Další tržní místa byla schválena v parku pod frýdeckým zámkem a sadech Bedřicha Smetany, kde se koná spousta akcí doprovázených prodejem zboží a občerstvení.

Obyvatele města čeká také novinka, o které rozhodli radní, a tou je čištění komunikací pro pěší ve vnitroblocích.

V poslední době jsme zaznamenali žádosti občanů o úklid chodníků ve vnitroblocích, tedy v místech s hustější panelákovou zástavbou, a tím pádem i větší koncentrací osob. Nejedná se o hlavní chodníky, které čistíme, ale o ty vedlejší, vedoucí mezi domy nebo z jejich zadní částí, vedoucích k hřišti a podobně. Vybrali jsme 15 lokalit, kde naše technické služby vyčistí chodníky a odstraní z nich také travnaté drny. Stane se tak například na sídlišti Kolaříkovo a Trnky v Místku nebo K Hájku  a Růžový pahorek ve Frýdku. Čištění bude postupně probíhat až do konce prázdnin. Z městské kasy je na to vyčleněno přes 600 tisíc korun.

Radní rozhodovali o zakázkách na opravu chodníků.

V příštích dnech bude zahájena II. etapa oprav chodníků na frýdeckém hřbitově. Hotova by měla být do konce září. Opravovány budou i chodníky v Janáčkově parku na Rivieře v Místku. Práce jsou i zde rozděleny do etap, v té první získá 1 200 m² novou asfaltobetonovu vrstvu.  

Děti v Chlebovicích se mohou těšit na nové hřiště.

Na radě jsme odsouhlasili také vybudování nového dětského hřiště v Chlebovicích. Vznikne v areálu tamního sportovního hřiště. Herní prvky budou z části na trávě a z časti na nově vzniklé dopadové ploše s litým polyuretanovým povrchem, která bude tlumit případné pády dětí.