Primátor Michal Pobucký urgoval vlekoucí se opravy krajských silnic

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

30. 7. 2018

Harmonogram oprav, či spíše nečinnosti, se totiž zcela vymyká zažitým zvyklostem a občané i řidiči právem poukazují na spoustu problémů, které vznikají, a celkovou liknavost realizující stavební firmy. Když to v první polovině července vypadalo, že všichni stavebníci odjeli k moři a práce se v podstatě zastavily, ačkoliv schodů, schůdků, děr a dalších nástrah zůstalo stále ještě požehnaně, vedení města se rozhodlo po neoficiálních urgencích už i oficiálně reagovat.

„Po celou dobu provádění opravy dochází k nedodržování předem předloženého harmonogramu prací, k nedostatečnému označení nerovností na vozovce, ke špatné komunikaci s dopravci a s dopravním úřadem ve věci omezení užívání komunikací a zastávek. Po celou dobu provádění opravy výše uvedené silnice také sledujeme dle našeho názoru nedostatečné nasazení techniky a pracovníků,“ vyčítal v dopise primátor Michal Pobucký.

Podle něj jsou si všichni vědomi složitostí opravy průjezdních úseků silnic a jejich dopadů na silniční provoz, ale problémy jsou mimo rámec toho, s čím je nutno vždy počítat a co je pro občany snesitelné.

„To nemilé provizorium, které nám všem ničí auta, už trvá příliš dlouho a oprávněně jsme měli pocit, že ani zhotovitel a ani Moravskoslezský kraj, jakožto investor, nedělají nic proto, aby se práce urychlily. Proto jsme požádali o zajištění intenzivnějšího a kvalitnějšího provádění prací, odpovídající významu dané komunikace a rozsahu dopadů na dopravu ve městě,“ dodal náměstek primátora Karel Deutscher.

Soudě podle aktivity stavební firmy v posledních dnech, kritická slova padla alespoň částečně na úrodnou půdu.