Kovárna na Slezské má omezenou provozní dobu

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

20. 8. 2018

Město zavedlo vyhlášku loni v létě na základě stížností občanů na hluk, nepořádek, výtržnictví a vandalismus v blízkosti některých barů a podniků. Jako první byla omezena provozní doba non-stop provozovny na Růžovém pahorku ve Frýdku. Koncem roku ji následoval Krokodýl na ulici Zahradní a Zubr na ulici Brožíkova. Letos radní schválili rozšíření vyhlášky o podniky MammaMia v historické části města v Místku, Cihla na ulici Dobrovského a taky Kraken na sídlišti Slezská.

Nyní byla vyhláška rozšířena o další objekt na Slezské, který se nachází v blízkosti již zmíněného Krakenu. Jedná se o protější objekt s číslem popisným 3151, ve kterém krom jiného sídlí provozovna Kovárna, na kterou si obyvatelé okolních domů stěžovali. „Kovárna bude, stejně jako i další podniky sídlící v tomto objektu, otevřena do půlnoci a v pátek a sobotu do jedné v noci,“ řekl primátor Michal Pobucký s tím, že vyhláška nabývá účinnosti 25. 8. 2018.

Úpravou provozní doby problémových provozoven chce město zajistit občanům bydlících v jejich okolí právo na pokojné bydlení a spánek, ale také ochranu soukromého a rodinného života a majetku.