Frýdek-Místek znovu rekordní!

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

20. 8. 2018

V Parku pod zámkem tak v sobotu 18. srpna padl nový český rekord, kdy se účastníkům akce podařilo během 9 hodin vyrazit 1524 mincí a překonat tak město Chotěboř, kde během 6 hodin vyrazili mincí 750. Tento počet se Frýdecko-Místeckým podařilo vymazat už během 4 hodin a 20 minut.

„Organizátoři hlásili okolo deseti tisíc návštěvníků, kteří si v horkém letním dni mohli užít venkovní pohody se vším všudy. Není tedy pochyb o tom, že se jednalo o velmi vydařenou akci, za kterou bych chtěl všem, co se na ní podíleli, poděkovat. Díky patří i frýdecko-místeckým občanům, kteří znovu pomohli zviditelnit Frýdek-Místek rekordním zápisem,“ potěšil výsledek primátora Michala Pobuckého, který akci zahajoval.

Chodníky parku lemovalo více než 50 stánků s občerstvením, ve kterých se nabízely burgery, tortily, trhaná masa, řízky, cukrářské výrobky, regionální výrobky, zmrzliny a také netradiční jídla maďarské, bengálské nebo indické kuchyně. Opravdovou raritou letošního ročníku byly ochutnávky šnečích specialit.

Během dopoledne také zasedla odborná porota, ve které se objevila i herečka Markéta Hrubešová, aby našla ten nejlepší frýdecko-místecký štrúdl. „Tím nejlepším jsme v tomto ročníku ocenili v kategorii sladký štrúdl Jablečný z@vináč od Dominiky Mecové a v kategorii slaný štrúdl pak Závin z krůtí játry s medvědím česnekem a čubricou od Ivety Podžorné,“ přibližuje jedna z porotkyň a zároveň ředitelka pořádajícího Turistického informačního centra Monika Konvičná.

S osvědčeným moderátorem Vojtěchem Bernatským plynul celý den na pohodové gastronomické vlně, na pódiu se představila i zmíněná Markéta Hrubešová s kuchařem Robertem Šolcem, kteří v live show připravili pokrm dle regionálního receptu. Kuchařské výkony se prolínaly s hudebními vystoupeními Jakuba Ondry, Lucie revival či Rock&Roll Bandu Marcela Woodmana.