Další dětská hřiště

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

19. 9. 2018

Na slavnostní den spojený s uvedením do provozu se přijeli podívat i primátor Michal Pobucký a Pavel Machala, který má tuto městskou část na starosti. Nasbírali k hotovému dílu několik podnětů od rodičů i postřehů od samotných uživatelů. „Věci jako nějaký ten odpadkový koš, to lze vyřídit poměrně rychle, nad požadavkem na zajištění více stínu se musíme zamyslet, co by bylo nejvhodnějším řešením,“ reagoval na připomínky primátor Michal Pobucký.

Nové dětské hřiště v Chlebovících vyrostlo v areálu tamního sportoviště, vedle fotbalového hřiště a několika atletických prvků. Herní prvky jsou umístěny buď na tlumicích dopadových plochách nebo na trávě, která ještě musí dostat příležitost pořádně se zazelenat. Vyžití zde najdou děti malé i odrostlejší, pro které je k dispozici šplhací sestava. A ty nejmenší se mohou pohoupat na pružinové i vahadlové kolébačce nebo dvoumístné mini houpačce a nechybí ani skluzavka.

Nové dětské hřiště s pískovištěm a lavičkami by mělo v budoucnu vyrůst například ve vnitrobloku na ulici Těšínská, přesněji za domy podél ulic Nádražní a TGM u kruhového objezdu. Radní již rozhodli o zpracování projektové dokumentace na revitalizaci vnitrobloku. Na opravu čeká také dětské hřiště Hříbek ve Frýdku nebo hřiště vnitrobloku Ostravská-Vrchlického v Místku.

Ve Frýdku-Místku jsou desítky dětských hřišť. V rozlohově větším Frýdku jich je třiadvacet a v místecké části třináct. V celém městě se nachází také na padesát hřišť sportovních, se streetballovými koši nebo brankami. A tato čísla nejsou konečná, protože město má v plánu ve výstavbě a rekonstrukcích hřišť a sportovišť pokračovat.

V minulých dnech byla zahájena například rekonstrukce veřejného sportoviště Jeronýmova ve Frýdku. Bude mít pryžový povrch, streetballové koše i sloupky pro uchycení sítě na volejbal či tenis. Hřiště bude ohraničeno záchytnou sítí. Součástí rekonstrukce budou také terénní práce, včetně oprav dvou betonových přístupových schodišť na hřiště.

Podobné nové hřiště chtějí také obyvatelé ulice Cihelní. „Možnosti jsou z dispozičních důvodů omezené. Vzhledem k vysoké hustotě zástavby a vedení inženýrských sítí připadá v úvahu jen venkovní prostor gymnázia, jehož zřizovatelem je Moravskoslezský kraj. Jednáme s ním o možnosti přístupu a využití jeho pozemků. Věřím, že se dohodneme,“ řekl primátor Michal Pobucký.