Najděme si důvod jít k volbám

Archiv

Michal Pobucký,

27. 9. 2018

Vážení občané,
v nejnovějším čísle zpravodaje najdete volební prezentace všech politických stran a hnutí kandidujících v letošních komunálních volbách, což je jasný důkaz, že už jsou skutečně za dveřmi. Kampaň je a ještě pár dní bude ve Frýdku-Místku všudypřítomná a v porovnání s jinými městy o dost silnější. Město je zaplavené politickou reklamou, každý se snaží upozornit na slabiny soupeřů a vyzdvihnout své silné stránky. Bohužel se ale znovu objevují i fake news, tedy falešné zprávy šířící účelové dezinformace, a jediné, čeho oproti minule z pochopitelných důvodů ubylo, je přimalovávání fousů lídrům v ulicích.
Snad se shodneme, že současné vedení radnice odvedlo kus práce. Podařilo se zachovat MHD zdarma, zdarma jsou také odpady pro děti do 3 let, snížili jsme daň z nemovitosti, začal se stavět obchvat a Centrum aktivních seniorů, vymýtili jsme z města automaty a větší bezpečnost zajistili i vyhláškami umožňujícími omezovat ubytovny a nonstopy. Víc bezpečí mají děti také na hřištích a ve školách, opravili jsme objekty pro sociální bydlení, a přitom nerozhazujeme – máme nejnižší zadlužení snad za 15 let.
Ale znáte to. Z rodiny, ze zaměstnání. Odvádíte kus práce s výsledky, které už si vaše okolí zvyklo brát jako samozřejmost. Rodinní příslušníci, kolegové, nadřízení nebo rovnou zaměstnavatelé jsou spokojeni a nemají potřebu dávat vám to najevo. Nás politiky proto potěší, když přijdete k volbám,  dáte tím najevo, že vám není lhostejné, jak Frýdek-Místek dnes vypadá a co představuje. Myslete na to, že i svou neúčastí můžete ovlivnit výsledek a to, jestli Frýdek-Místek zůstane dobrou adresou.