Volná místa ve službě Dům na půl cesty Frýdek-Místek

Archiv

MM F-M

19. 10. 2018

Služba těmto mladým lidem poskytuje ubytování zpravidla na dobu 1 roku. Uživatel při nástupu do služby skládá vratnou kauci ve výši 1.000 Kč a je s ním uzavírána písemná smlouva. Kapacita služby je 9 uživatelů, kteří mají k dispozici tři bytové jednotky v Místku, byty 3+1, 2+1 a 2+0 a v současné chvíli máme k dispozici volná místa.

V rámci spolupráce s uživatelem řešíme např. možnosti studia a další profesní rozvoj, rodinné vztahy, které bývají velmi často rozvráceny, ale také doprovody na úřady a instituce, registrace na ÚP, poradenství v oblasti sociálních dávek, které pomohou zajistit příjem do doby, než si uživatel nalezne vhodné pracovní uplatnění. Zaměřujeme se také na oblast hospodaření, vedení domácnosti, tvorbu finančních rezerv a hledání vhodného navazujícího bydlení.

S platností od 1. 1. 2019 přechází poskytování této služby z organizace Bílý nosorožec, o.p.s. na organizaci Centrum sociálních služeb Ostrava, o.p.s. Úhrada pobytu se sjednotí na částku 120 Kč/den. Služba je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje a Statutárního města Frýdek-Místek.

 

Kontaktní údaje:                                                                                                                                                                          Dům na půl cesty Frýdek-Místek,  kancelář služby: Antonínovo náměstí 92, Místek (budova naproti tržiště, 2. patro, vlevo od výtahu).                                                                            
Tel: 774 774 638, 774 789 830, 558 434 029
Email: dumnapulcesty@bilynosorozec.cz; Web.: www.bilynosorozec.cz,
                        Facebook: https://www.facebook.com/bilynosorozec/   

                                      
Autor článku: Markéta Bartáková, vedoucí sociálních služeb, Bílý nosorožec, o.p.s.