Pracujeme na sobě!

Archiv

MM F-M

7. 11. 2018

Letošní rok je u nás zaměřen na rozvoj supervize – pro ty, kteří ji už znají a chtějí využívat i pro ty, kteří ještě neměli možnost si ji vyzkoušet. Díky práci na konkrétních situacích z praxe dopomáhá supervize pracovníkům odhalit jejich silné i slabé stránky a motivovat je k zaměření pozornosti na jejich rozvoj. Zároveň je supervize velmi účinný nástroj prevence proti syndromu vyhoření pracovníků díky bezpečnému sdílení zkušeností, vzájemné podpoře a inspiraci.

Odborná školení jsou zaměřená hlavně prakticky na rozvoj dovedností v přímé péči o klienta – polohování klientů, první pomoc, prevence imobilizačního syndromu nebo úlevové pozice pro asistentky, protože přímá práce s klienty osobních asistentů bývá fyzicky náročná. Na školeních spolupracujeme se zkušenými lektory s praxí.

Důležitou oblastí je paliativní a hospicová péče, která se asistentů v terénu také dotýká – jsou třeba i několik let součástí rodiny klienta a někdy jsou tím pádem také součástí jeho pomalého odchodu ze života a je důležité být na to alespoň trochu připraven, být v rodině oporou a také sám si umět ztrátu zpracovat.

Další témata školení se zaměřují na konkrétní cílové skupiny – osoby s duševním onemocněním, s demencí, osoby se smyslovými poruchami nebo například možnosti trénování paměti při přímé aktivizaci klientů.

Možnost nabídnout klientům a jejich rodinám „něco navíc“ zaručuje také konkurenceschopnost organizace a je jedním z pozitivních důsledků vzdělávání zaměstnanců.

Podané ruce – osobní asistence