Farmářské trhy lákají na zabijačkové speciality

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

14. 11. 2018

Zabijačka na listopadových farmářských trzích je již tradicí. Návštěvníci budou mít i letos možnost porovnat výrobky a chutě zabijačkových specialit z různých oblastí. Na trzích se budou prezentovat řezníci a uzenáři z Raškovic, Větřkovic, Trojanovic a Ostravy. Nabízet budou jelita, jitrnice, tlačenku, škvarky a další zabijačkové pochoutky a uzenářské výrobky. Součástí bude také teplý pult se zabijačkovou polévkou, prejtem se zelím. 

Na trzích nebudou chybět ani tradičně nabízené mléčné produkty, různé druhy pečiva, ovocné šťávy, marmelády nebo med. Z ovoce a zeleniny budou prodejci nabízet zejména jablka, hrušky, zelí, mrkev, brambory a česnek. K mání budou také sýry, vejce z podestýlky, králičí, husí, kachní i kuřecí maso a chybět nebudou rukodělné výrobky. K poslechu bude hrát reprodukovaná hudba.

Pořadatelem Beskydských farmářských trhů je statutární město Frýdek-Místek.