Poradenství v oblasti dluhu, návrhy na oddlužení

Archiv

MM F-M

26. 11. 2018

Jednou z možností je podání návrhu na oddlužení. Fyzická osoba ho však může podat jen pokud má právnické nebo ekonomické vzdělání v magisterském programu nebo vykonala zkoušku insolvenčního správce. Návrh lze podat také prostřednictvím advokáta, notáře, soudního exekutora nebo insolvenčního správce, jejichž služby jsou ale zpoplatněné.
Poslední možností je podat návrh prostřednictvím osoby s akreditací pro poskytování služeb v oblasti oddlužení. Centrum pro zdravotně postižené Moravskoslezského kraje takovou akreditovanou osobou je – na základě udělené plné moci je oprávněna podat za fyzickou osobu návrh na povolení oddlužení ke Krajskému soudu v Ostravě. Podání návrhu je zde bezplatné.

Další informace o oddlužení, ale také z oblastí péče, dávek a služeb pro osoby se zdravotním postižením vám rádi zodpovíme na našem detašovaném pracovišti ve Frýdku Místku, Kolaříkova 2185 (kancelář je v blízkosti Kapkovy vily, nejbližší zastávka MHD Anenská a ČSA). Navštívit nás můžete v pondělí 8:00–12:00 hod.,13:00–17:00 hod., středa 8:00 – 12:00 hod., 13:00–15:00 hod. Telefonicky se můžete objednat na tel. čísle : 558 431 889.

Marie Mayerhofferová, DiS., vedoucí detašovaného pracoviště Frýdek Místek