O čem rozhodli radní?

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

27. 11. 2018

V říjnu se na město obrátili odpůrci i zastánci baru Metaxa, provozovaného v obytné lokalitě na ulici Malý Koloredov v Místku.

Město eviduje dvě petice. V jedné občané žijící v domě, kde je bar provozován, žádají město o omezení provozní doby baru z důvodu zvýšeného hluku zejména v  nočních hodinách a obtěžujícího cigaretového kouře, který jim jde do bytů, protože hosté baru kouří venku pod okny baru a tím pádem i bytů.  Druhá petice, která přišla vzápětí, byla naopak za zachování provozní doby baru.

Město majitele vyzvalo k přijetí opatření, která zabrání obtěžování občanů nadměrným hlukem. „Majitel baru přislíbil, že omezí provozní dobu baru do půlnoci a v pátek a sobotu do jedné v noci. Mimochodem tato doba platí v sedmi podnicích, ve kterých byla v souvislosti se zajištěním nočního klidu a práva na pokojné bydlení a spánek, omezena provozní doba vyhláškou. Oceňuji přístup majitele, který přistoupil na omezení provozní doby svého podniku, aniž by mu to bylo nařízeno vyhláškou,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Radní dále rozhodli o výběru nejvhodnější nabídky na opravu vybavení restaurace Radhošť.

V tomto roce byla v Radhošti restaurována podlahová krytina. Prošlapaný koberec byl vyhozen. Skrýval dřevěné parkety, které byly obnoveny za zhruba 200 tisíc korun. Nyní rada schválila další vylepšení této secesní kavárny, která je kulturní památkou. „Restaurován bude veškerý dochovaný nábytek. Bezmála 90 židlí a 12 sedacích boxů bude nově očalouněno. V hlavní místnosti restaurace a přilehlém salónku projdou opravou dřevěné obklady sloupů a stěn, opraveny budou také vnitřní dveře a kryty radiátorů,“ vyjmenoval primátor Pobucký. Vše musí být v souladu s památkáři, protože dům i s interiérem restaurace je evidován v Ústředním seznamu kulturních památek ČR.

Náklady byly dle projektové dokumentace vyčísleny na 950 tisíc korun. O zakázku se ucházely tři firmy. Kritériem hodnocení byla nejnižší nabídková cena. Zakázku získala firma z Pardubic, která ji nabídla zrealizovat za 873 tisíc korun. Práce by měly být zahájeny ještě letos a ukončeny v prvním čtvrtletí nového roku.