Město má i letos dva Vánoční stromy

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

27. 11. 2018

Místeckému náměstí Svobody dominuje 12metrová jedle, kterou městu daroval občan z ulice Rybnická ve Frýdku. „Vánoční strom na místeckém náměstí ozdobí sto stříbrných koulí, stovky zábleskových žárovek a žárovek měnících barvy a taky jeden a půl kilometru dlouhý řetěz s tisícovkami LED diod. Slavnostně se rozsvítí již tento pátek zhruba ve tři čtvrtě na pět, kdy jedno z přítomných dětí otočí klíčem v kouzelném zámku Vánoc a rozsvítí tak nejen Vánoční strom na náměstí, ale také vánoční výzdobu celého města,“ připomenul primátor Michal Pobucký.

Frýdecké Zámecké náměstí krášlí 10metrová jedle, kterou město získalo od občana z lokality Na Veselé. I tento strom bude nazdoben světelnými řetězy a kromě něj budou na frýdeckém náměstí nazdobeny také stromy kolem kašny. Chybět nebudou ani tradiční girlandy a světelné ozdoby na sloupech veřejného osvětlení.

Vánoční výzdobu město postupně obměňuje, ale také rozšiřuje. Různé tvary světelných ozdob, převěsů a gejzírů spatří občané na tradičních místech, ke kterým patří frýdecké i místecké náměstí, Park pod zámkem, okolí kulturního domu a frekventované ulice a místa ve městě.

Například třídu T. G. Masaryka budou opět zdobit bíle svítící girlandy s flash efektem a na třídě 8. pěšího pluku bude zářit více jak stovka stromů v dělícím pásu. Přezdobeno bude také sedm stromů v přilehlé ulici U Staré pošty poblíž místeckého náměstí. Nezapomínáme ani na „okrajové“ části – Chlebovice, Lískovec, Skalice a Zelinkovice, kde budou letos nazdobeny jednak stromy, ale taky tam budou instalovány LED ozdoby v teple bílé barvě,“ doplnil Jaromír Kohut, předseda představenstva společnosti TS a.s., která pro město zajišťuje instalaci vánoční výzdoby. 

Na vyvěšení i svěšení vánočních ozdob a jejich nejnutnější opravu město vyčlenilo 150 tisíc korun. Nová výzdoba okrajových části a dalších stromů ve městě přišla na 500 tisíc korun.

Rozsvícení Vánočního stromu – 30. listopadu 2018 – program viz příloha na https://www.frydekmistek.cz/cz/o-meste/aktuality/0699777-vanocni-strom-se-rozsviti-30-listopadu.html

Adventní městečko – náměstí Svobody v Místku – 30. listopadu – 23. prosince – program viz příloha na https://www.frydekmistek.cz/cz/o-meste/aktuality/0699817-v-predvanocnim-case-se-pobavite-v-adventnim-mestecku.html