Senioři seniorům

Archiv

MM F-M

11. 12. 2018

Ke světovému Dni laskavosti přispěly také ony svou mírou. Strávily 2 hod. svého času s dětmi a matkami v azylovém domě Slezské diakonie SÁRA ve Frýdku-Místku, se seniory v Domově seniorů Frýdek-Místek a Domě pokojného stáří. Dobrovolnice zkonstatovaly, že dobrovolnictví není nic náročného, jak si myslely.

Kromě příjemného posezení a konverzace u kávy, čaje a sladkého občerstvení měly dobrovolnice možnost společně vyrábět vánoční výzdobu, která bude krášlit prostory azylového domu Slezské diakonie SÁRA ve Frýdku-Místku. Středisko se nachází vedle frekventované hlavní silnice, tudíž se papírové vločky, vánoční hvězdy z alobalu a další výrobky budou hezky v oknech vyjímat a naladí vánoční atmosféru nejen uživatelkám a pracovníkům v domě, ale především dětem. Milé dobrovolnice byly velmi aktivní a již během první návštěvy azylového domu SÁRA zorganizovaly exkurzi do Včelařského muzea, která určitě nadchne a zaujme hlavně děti.

Na druhou stranu v Domově pro seniory ve Frýdku-Místku se posedělo u kávy, povídalo o všem možném, vzpomínalo. Někteří se střetli v lítém, ale přesto přátelském střetnutí u Člověče, nezlob se. Domovem se linul smích a přátelská atmosféra. K původním třem seniorkám se postupně přidávaly další a v poledne jsme se nakonec loučily s více jak 10 obyvatelkami domova. Dobrovolnice se radovaly, že strávily hezké chvilky, že mohly přispět k dobré věci, protože odcházet s dobrým pocitem je prostě k nezaplacení.

A do třetice dobrovolnice Charity Frýdek-Místek se setkaly v Domě pokojného stáří, kde strávily s uživateli příjemné, tvořivé dopoledne. Dobrovolnice nejen že pomáhaly při výrobě keramických ozdob, ale i samy si mohly zkusit něco vytvořit. Na závěr si také odnesly drobný dárek za to, že dokázaly věnovat byť jen kousek svého volného času lidem, kteří to velmi ocenili.

Ještě jednou moc děkujeme všem seniorkám-dobrovolnicím, které měly tu odvahu se do projektu zapojit a za možnost strávit společně tak příjemné dopoledne.

Koordinátoři dobrovolníků