Kultura

Většinu kulturních akcí ve Frýdku-Místku zajišťuje příspěvková organizace Národní dům Frýdek-Místek pod značkou Kultura F≈M. Kromě toho zde probíhají festivaly a další individuální akce velkého i malého rozsahu. Pestrou nabídku zajímavých aktivit je možno nalézt také v pobočkách Městské knihovny.

Divadla
Kromě ochotnické scény Čtyřlístek a amatérského divadla D.N.A. se ve Frýdku-Místku hraje divadlo na třech pódiích – Nová scéna Vlast, Národní dům a Kino Petra Bezruče. Programy, vstupenky a informace k předplatnému naleznete na www.kulturafm.cz

Kina
V Nové scéně Vlast se nachází moderní kinosál s celkovou kapacitou 229 míst pro filmová a divadelní představení, koncerty, přednášky, besedy či speciální projekce pro děti, školy a seniory. Působí zde také Filmový klub.
V letních měsících promítá pod širým nebem Kino na výletě. Některé koncerty a hudební produkce probíhají také v Kině Petra Bezruče. Program kin je uveden na www.kulturafm.cz

Hala Polárka
Moderní multifunkční hala byla otevřena v roce 2014. Plní úlohu sportovního centra, ale nabízí také prostory a zázemí pro pořádání velkých kulturních akcí. Má kapacitu 2060 míst k sezení. Více na www.sportplex.cz

Klubová scéna
Na koncert oblíbené kapely nebo písničkáře je ve Frýdku-Místku možné zajít do hudebního klubu Stoun (www.stoun.cz), Hudební hospůdky u Arnošta (www.uarnosta.cz) nebo do jazzového klubu Stolárna (www.klub-stolarna.cz). Příznivci tvrdších žánrů si přijdou na své v klubu Zkušebna Art Club, kde se kromě koncertů rockových, metalových a punkových kapel mohou setkat také s DJ. V klubech probíhají také literární čtení, filmové večery nebo malá divadelní vystoupení.

Zámek Frýdek a Muzeum Beskyd
V prostorách frýdeckého zámku sídlí Muzeum Beskyd, které nabízí několik stálých expozic s beskydskou a historickou tematikou a virtuální prohlídky. Pořádají se zde také krátkodobé výstavy a koncerty. Reprezentativním prostorem je Rytířský sál s 35 erbovními obrazy slezské šlechty. Více na www.muzeumbeskyd.com.

Festivaly
V letních měsících žije město hned několika unikátními festivaly. Mezi největší patří Mezinárodní folklórní festival, SWEETSEN FEST nebo FM CITY FEST. Kromě nich je možno navštívit Muzikantské žně a jednotlivé akce v rámci každoročního Veseléta, jako např. Frýdecké historické slavnosti, Jazz ve městě, Pivopění, divadelní Odpoutanou scénu, promenádní koncerty v sadech Bedřicha Smetany a další.

Individuální akce probíhají také na náměstí Svobody, v městských parcích, na přehradě Olešná, ve Faunaparku a v areálech bývalých textilek.